Oktobermaand – Urbanusmaand

De septembermaand is nog maar halverwege, maar toch is het vast al interessant om vooruit te kijken en te zien wat de Urbanuskerk in het nieuwe seizoen te bieden heeft. Is het: Oktobermaand – Urbanusmaand?

Is oktober dan gekomen, blad voor blad vliegt van de bomen.

In ieder geval geldt op kerkelijk gebied: Oktobermaand – Mariamaand. Dat betekent dat er gedurende de maand oktober elke maandagavond gelegenheid is om de rozenkrans te bidden, onder begeleiding van bezinnende teksten en stilte. De gebedsavonden starten om 19.30 uur.

Ook op cultureel gebied valt er het nodige te beleven:

Op vrijdagavond 6 oktober kunt u tussen 20.00 uur en 23.00 uur aanschuiven bij het ‘Luchtig Vrijdagavondconcert’. Dub de Vries (orgel) begeleidt samen met Erica Vogel (dwarsfluit) de zangers Ann Robbert (sopraan) en Hans Dijkgraaf (bariton) in een populair klassiek repertoire. Kaarten zijn inclusief de consumptie en kosten € 15,00 en zijn verkrijgbaar voor aanvang van het concert, of bij de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus. (voor meer informatie, zie de website van de Stichting Vrienden Bovenkerkse Urbanus)

Op zaterdag 7 oktober is er tussen 10.00 uur en 16.00 uur een workshop ‘Memory Schilderij’ voor het creëren van een persoonlijk schilderij in het kader van rouwverwerking, onder leiding van Karin Kloek. Voor koffie en thee wordt gezorgd, wel zelf een lunch meenemen. (Voor meer informatie, zie: www.karinkloek.nl / telefoon: (06) 21980540 of email: karinkloek.info@gmail.com)

Op zondag 8 oktober opent de Urbanuskerk de 7ePianopromenade’, zoals het Amstelveenz laatst al heeft vermeld: ga met 50(!) muzikanten op een muzikale reis langs 17 (!) verschillende locaties in Amstelveen, zoals Elsrijk, Museum Jan van der Togt, tuincentrum Life & Garden en nog veel meer. Zoals gezegd opent deze muzikale wandeling in onze Urbanuskerk, tussen 13.30 uur en 14.00 uur. Een pianoconcert zal op zichzelf al mooi zijn, maar dankzij de akoestiek onder de neogotische gewelven komt het  in deze Cuypers-kerk ongetwijfeld nog beter tot zijn recht! (Voor meer informatie, zie:Pianopromenade)