Rozenkrans bidden in de Urbanuskerk

Oktobermaand -Mariamaand

Traditioneel binnen de katholieke kerk staat de maand oktober in het teken van het bidden van de rozenkrans; een ode aan Maria, maar tijdens de gebeden zelf wordt het lijden en sterven van Jezus gememoreerd. Gedurende de maand oktober is er elke maandagavond gelegenheid om de rozenkrans te bidden, onder begeleiding van bezinnende teksten en stilte. De gebedsavonden starten om 19.30 uur. Uiteraard is er ook ruimte en reden voor eigen intenties tijdens de gebeden.

Het feitelijke rozenkransgebed bestaat uit het bidden van 15 keer het Onzevader en 150 keer het Weesgegroet, maar doorgaans wordt gekozen voor ‘de verkorte versie’, ofwel het bidden van 5 Onzevaders en 50 weesgegroetjes. Hulpmiddel daarbij is het bekende kralensnoer, waarbij de kleine kralen staan voor een Weesgegroet-gebed, afgewisseld na elke tien kralen met een grote kraal voor een Onzevader-gebed.

Meer informatie over het rozenkransgebed is te vinden op (o.a.): rozenkrans