Kerst aan de Poel

De St. Urbanus van Bovenkerk in een sneeuwlandschap. Bron: Hans Dehe.

Als we de Kerst niet IN de St. Urbanus kunnen vieren, dan organiseren we dat BUITEN de kerk. Dat dachten de mensen van de evenementen van het platform Bovenkerk. Diverse betrokkenen hebben inmiddels de handen ineengeslagen en op zaterdag 22 december van 17-20 uur is iedereen van harte welkom bij een levende Kerststal.

De initiatiefnemers hebben het als volgt verwoord:

“Hoe kunnen we dit jaar in Bovenkerk Kerstmis vieren na de fatale brand van onze Urbanus?  Laten we het gebeuren dat een jarenlange traditie verloren gaat, met een prachtig versierde kerk, met veel mensen die juist met Kerstmis onze kerk bezoeken, of zoeken we naar een alternatief?  Kerstmis vieren in de kerktuin naast/voor onze kerk; een prachtige locatie, vinden wij, waar de betrokkenheid die we allen hebben met onze Urbanuskerk niet verloren gaat.

Levende Kerststal

Op zaterdag 22 december gaan wij in de kerktuin een prachtige kerststal bouwen. Niet met poppen of beelden, maar met dieren en kinderen die verkleed zijn als kerstfiguren. Met de kerktuin in kerstsfeer met onder andere kerstbomen en lichtjes. We gaan het kerstverhaal vertellen, en samen kerstliedjes zingen met ondersteuning van een gelegenheidskoor. Warme chocomel, kerstbrood en glühwein ontbreken natuurlijk niet. Op deze kerstavond in Bovenkerk nodigen wij alle dorpsgenoten en belangstellenden van harte uit om KERST AAN DE POEL te vieren. Komt u ook?

Kerst aan de Poel voor kinderen

Beste kinderen, wij doen een oproep aan jullie om ons te helpen met de Kerst. Zoals jullie weten kunnen we door die nare brand niet in de kerk kerstfeest vieren, maar we hebben wel het Kerstfeest, en daarom hebben we een andere kerstviering dan gebruikelijk bedacht. Op zaterdag 22 december gaan wij een prachtige kerststal maken in de kerktuin van de Urbanus. Een kerststal waarin alles echt is, met onder andere echte schapen. Maar dan willen we ook Maria, Josef, herders, engeltjes en een echte baby in de stal. Geen beelden of poppen. Kom daarom zoveel mogelijk verkleed naar de stal. We gaan het kerstverhaal vertellen en veel kerstliedjes zingen met elkaar. Een kinderkoor gaat ons ondersteunen met zingen. De kerktuin gaan we versieren met kerstbomen en lampjes. Je hoeft je niet van tevoren op te geven maar kom gewoon allemaal verkleed naar de kerststal dan maken we er met elkaar een prachtig kerstfeest van.

Kerstsamenzang

We verkopen boekjes voor een euro met kerstliedjes die we gaan zingen. Die euro gaat naar de actie ‘Help de Urbanus uit de brand’ (-zie website Helponsuitdebrand.com). Met glühwein, chocomel, koffie en thee zorgen wij voor de warmte, en misschien zingt het makkelijker met een glaasje. Om in de kerstsfeer te komen hebben wij ook heerlijk kerstbrood. En misschien is de originele ja- knik engel ook aanwezig; vergeet niet een paar losse euro`s mee te nemen, want de engel accepteert geen pinkaarten.

Organisatie

Bewonersplatform Bovenkerk, Gem. Amstelveen, Vrienden van de Urbanus, Kerkbestuur, Noorddamcentrum, Gelegenheidskoor samengesteld uit onze kerkkoren. En alle vrijwilligers.

Alle inkomsten van deze KERST AAN DE POEL voor onze Urbanuskerk.

Namens het comité KERST AAN DE POEL
Chris van den Helder