100-jarig bestaan van Cantemus Dominum

Mijmeringen bij het 100-jarig jubileum 

Ik vergelijk een koor vaak met een orgel. Daar speelt elke orgelpijp mee in het grotere geheel. Loze of stomme pijpen zitten er niet in! En dan mijmer ik verder en denk: kon elke pastoor maar achter de speeltafel zitten van een gemeenschapsorgel, waarin álle stemmen meedoen! Wat zou het ‘n feestorgel zonder weerga worden! De goddelijke blaasbalg zou de heilige Geest zijn, die als een frisse wind door de parochie waait. God mag daarbij onze motor zijn. De partituur zouden we kunnen vinden in de H. Schrift. En met genoegen zou je als pastoor af en toe gebruik willen maken van de zweltrede! Dat kunnen we als leden ons het jubilerend koor van het orgel leren: dat alles op zijn plaats zit en iedereen mee mag doen (in de eerste of op de achterste rij!). Ik wens ons jubilerend Parochiekoor, tegen de achtergrond van de vervelende Corona-crisis, een goede toekomst toe. Honderd jaar geschiedenis draagt bij aan ons rijke verleden, maar vooral ook aan de toekomst van onze Cantemus Dominum. Maar er komt weer een tijd dat we weer vrij zullen kunnen ademen en onze stemmen weer kunnen laten klinken tot de laatste banken, tot zelfs in de hemel toe! Nogmaals van harte gefeliciteerd met ons jubileum, met een zicht op een zangrijke gouden toekomst. 

Deken Ambro Bakker s.m.a. 

100-jarig bestaan van Cantemus Dominum
100-jarig bestaan van Cantemus Dominum

Theo van der Meer, Honderd jaar zingen Pro Deo 

Dit boek (132 pagina’s) bevat de historie, bijzondere anekdotes en heel veel foto’s van ons bijzonder koor dat ondanks haar leef-tijd energiek en springlevend is. De goede sfeer binnen het koor en het plezier in het zingen zijn die honderd jaar een constante gebleven. Dat is de rode draad in dit mooie jubileumboek. 

Het boek is te koop voor 25 euro bij boekhandel Blankevoort, Rembrandtweg 649-651, 1181 GV Amstelveen of te bestellen via de mail: lpkcantemusdominum@gmail.com