Dat smaakt naar meer!

Kom proeven!

In het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 september kun je -letterlijk- eens komen proeven aan en in de kerk. En wie weet, zeg je dan: ‘Dat smaakt naar meer!’

Allereerst vallen de Open Monumentendagen in dat weekend. Dat betekent dat je een uitgebreid kijkje kunt nemen in de St-. Urbanuskerk in Bovenkerk, Amstelveen.

De Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus verzorgt dan uitgebreide rondleidingen door de kerk, via de koorzolder naar boven en voor wie wil, kan en durft zelfs helemaal  tot aan de wijzerplaten va de klokDaar staat ook het torenwachtershuisje vanuit de jaren ’30 en die ook gebruikt is tijdens de oorlogsjaren. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht over Amstelland, kun je misschien wel je huis van bovenaf zien en helemaal naar de luchthaven Schiphol kijken! Ook zijn er interessante wetenswaardigheden, rijkdommen in oude voorwerpen en boeiende verhalen. De openstelling in het kader van de Open Monumentendagen zijn:

Op 9 september van 11.00 uur tot 16.00 uur, en op 10 september vanaf 12.00 uur tot 16.00 uur.

Daarnaast staat het weekend in het teken van de ‘Kerkproeverij’. Dit is een landelijk initiatief van de Raad van Kerken. Dat houdt in dat het in dat weekend -nog meer dan anders- een mooi moment is om eens te komen kijken en sfeer proeven in de kerk. Voor al diegenen die nog nooit of niet meer naar de kerk gaan, maar toch graag eens willen ervaren hoe het eraan toegaat. Kom alleen, of neem vooral iemand mee, een vriend of vriendin, buurman of buurvrouw, neef of nicht, het maakt niet uit, iedereen is welkom! (zie voor meer informatie www.kerkproeverij.nl)

Leuk voor kinderen: op zondag 10 september is er om 10.30 uur een familieviering, m.m.v. kinderkoor De Boventoontjes en met als voorganger pastor Jan Adolfs.

De viering is geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Je kunt luisteren naar het verhaal van Jezus, waarin het ook al over proeven gaat. En als je wilt, dan ben je van harte welkom om gezellig mee te zingen met ons kinderkoor! Een geoefende stem is niet nodig, alleen enthousiasme is voldoende. (de datum voor de koorrepetitie is nog niet bekend, maar houd daarvoor vooral de website in de gaten!)

Kom kijken en luisteren en neem vooral je vriendjes mee!