In DE PASSION worden de laatste momenten van het leven van Jezus verteld. Het gaat om opoffering, vergeving en hoop. De verteller weet u in DE PASSION aan te spreken en verbinding te maken met het hier en nu en laat u zien dat die boodschap nog uiterst actueel is. Te samen met het in doeken gewikkelde verlichte kruis en de moderne liederen is dit een prachtige voorbereiding op het komende Pasen.

Vrijdag 23 maart 2018 van 20:00 – 21:30 uur St. Urbanuskerk, Noorddammerlaan 126 in Bovenkerk Toegang € 10,- incl. consumptie. Voor tickets zie website Stichting Vrienden of het Ticketkantoor.

Na groot succes vorig jaar in de Karmelkerk te Aalsmeer en de Ontmoetingskerk van Rijsenhout, wordt de productie “DE PASSION” dit jaar herhaald in de St. Urbanuskerk van Bovenkerk en de Heilige Engelbewaarderskerk van Badhoevedorp.

Het verhaal van the Passion

Het gaat bij DE PASSION om de laatste momenten van het leven van Jezus zoals beschreven in het Nieuwe testament van de Bijbel. Het betreft het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Het is een verhaal van opoffering, vergeving en hoop. In onze kerk is dat in beeldende vorm terug te vinden in de schilderijen van de kruisweg.

Moderne hervertellingen

In 1973 ontstond er een nieuwe moderne vorm van door de verfilming van de gelijknamige rockopera Jezus Christ Superstar. Een hedendaags groot en muzikaal event is The Passion. Gestart in 2011 in Gouda en vervolgens uitgevoerd in Rotterdam, Den Haag, Groningen, Enschede, Amersfoort, Leeuwarden en in 2018 in Amsterdam Zuidoost. Bekende artiesten steken dit eeuwenoude verhaal in een nieuw jasje aan de hand van hedendaagse Nederlandse popnummers. Net als voorgaande jaren trekt er een processie met duizend mensen en een groot verlicht kruis door de straten op weg naar het hoofdpodium.

Uitvoering DE PASSION in de St. Urbanuskerk

Als symbool voor het lijden van Jezus werd een fragment van de façade van de Sagrada Familia van Barcelona gekozen. De denktank van de Karmelparochie lardeert tijdens de uitvoering rond het verhaal van Jezus aansprekende liederen. De liederen worden uitgevoerd door het Projectkoor o.l.v. Lous Zandvliet en de combo LLO o.l.v. Leon Doeswijk. De vertellers van het verhaal schuwen de parallel met vandaag niet, want het verhaal van Jezus is nog steeds zeer actueel. DE PASSION uitgevoerd in de schitterende St. Urbanuskerk van Bovenkerk mag u daarom als voorbereiding op het feest van Pasen niet missen.

Dirigente Lous Zandvliet

Dirigent in de productie DE PASSION, houdt er erg van om samen met anderen bezig te zijn met muziek. Zingend in verschillende koren kwam het dirigeren ervan op haar pad. Ze nam privé zanglessen, volgde een dirigentencursus en ging zo als geschoolde amateur met verschillende koren aan de gang. Vooral het plezier in het goed samen zingen, steeds weer nieuwe muziekstukken met het koor en combo uit proberen en onder de knie krijgen is iets waar ze erg blij van wordt. Naast haar werk als lerares is ze de afgelopen jaren enthousiast bezig geweest met het meewerken aan een aantal projecten zoals het Tom Parker concert (2012-2013), Musical concert (2015) en DE PASSION (2017-2018).

Leon Doeswijk

Leon  kreeg al jong keyboardles maar had het na een paar jaar wel gezien, hij wilde meer, piano spelen bij een kerkkoor bijvoorbeeld. Hij werd vaste toetsenist van jongerenkoor Aqry van de Karmelkerk in Aalsmeer. Naast het bespelen van zowel keyboard als piano stuurde hij de meespelende comboleden enthousiast aan; zocht naar steeds meer mogelijkheden in de arrangementen. Het combo LLO ontstond tijdens het eerdere Musicalproject. Hoewel in wisselende samenstelling staat zijn combo garant voor een fantastische begeleiding van het projectkoor.

Aan de productie DE PASSION werken mee

Het projectkoor: Ans, Astrid, Cora, Frieda, Gwendola, Hannie, Ineke, Jaqueline, Karin, Kim, Lia, Lous, Marja, Nel, Renske, Tonnie, Wendy, Astrid, Corrie, José, Marga, Marije, Suzanne, Will, Wilma, Fred, Loek, Martin, Ton, Wim, Hein, Peter, Wil, Wim; Combo LLO Bastiaan, Evelien, Hans, Leon, Pieter, Suzanne; Muzikale adviezen Robert Greuter; Geluid Kees Jan Voortman; Teksten Astrid Nap, Chantal Pieterse, Jan van Veen; Verteller Anne van Winden; Productie Denktank Karmelparochie Aalsmeer.