In navolging van de vorig jaar april gehouden inspiratiedag voor vrijwilligers, besturen en pastores is er voor dit jaar weer een attractief programma georganiseerd. Rondom het thema “Het zal mij een zorg zijn” zijn er  interessante inleiders en workshops.

Deze inspiratiedag zal plaatsvinden op zaterdag 13 oktober  in het mooie parochiecentrum van de Willibrorduskerk te Heiloo (niet ver van het station). Aanvang: 10.00 uur en sluiting ongeveer 15.45 met een gebedsviering.

“Het zal mij een ZORG zijn!”

Aan de Inspiratiedag 2018 geeft de onderstaande werkgroep een dubieuze titel mee. Het is maar hoe je het leest.

Na de succesvolle Inspiratiedag 2017 ‘WAAR BLIJFT DE KERK? … HIER IS DE KERK!’ gaan we een vervolg geven. Voor ons blijft ‘Samen Kerk’ een inspirerend gebeuren en daar hebben we twee boeiende sprekers voor uitgenodigd.

1. drs René Grotenhuis, voormalig directeur van Cordaid en momenteel nog verbonden aan de universiteit van Utrecht. Hij schreef het boek ‘Van macht ontdaan’ – De betekenis van het christelijk geloof voor de wereld van vandaag. Zijn inleiding gaat over dit onderwerp.
  2. drs Fredi Hagedoorn-Timmermans, pastoraal werkster in de Lievevrouweparochie in Bergen op Zoom met speciale aandacht voor jongeren. Zij studeerde af op het onderwerp: ‘Hoe jongeren vorm geven aan hun geloof in het dagelijks leven’. Haar onderwerp is: ‘Onze opdracht: een zorgzame kerk te zijn en hoe ik dat doe voor tieners en jongeren en waarom ik juist dát werk belangrijk vind.’

Dan zijn er twee rondes met verschillende werkwinkels o.a. verzorgd door de beide inleiders n.a.v. hun voordracht. Om enkele andere voorbeelden te noemen: Loek Seebolt “Zingen om de Geest”, Leo Mesman en Matthé Bruijns “Op bedevaart / Diaconaal wandelen”, Rob Mascini “Op weg naar de E.H.Communie”, De jongerengroep Sanctus Virgilius uit de Noord, enz.

Over deze inspiratiedag vindt u meer informatie in de folder. Daar vindt u ook het inschrijfformulier.

We sluiten de dag af met het samen vieren van ons geloof. De inspiratiedag is in het mooie parochiecentrum van de Willibrorduskerk te Heiloo – Westerweg 267, enkele stappen vanaf het station.

Werkgroep Inspiratiedag namens de Vereniging Pastoraal Werkenden: Marion Bleeker, Kiki Kint, Leo Mesman, Ko Schuurmans,
Nico Smit en Jan Verbruggen

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.