Fotowedstrijd: ‘de kerk door jouw ogen’

Onze Urbanuskerk zal na de dramatische gebeurtenis van 15 september en daarna door ieder van ons intens bekeken zijn, met indrukken die misschien niet meer van het netvlies te krijgen zijn. Heftige beelden, die veel op foto’s zijn vastgelegd. Maar daarnaast gebeurt er natuurlijk enorm veel binnen onze geloofsgemeenschap dat het ‘kerk-zijn’ op andere manieren met elkaar voortzet. Zonder af te willen doen aan de lading van de beelden, zijn de foto’s hiervan vaak de moeite van het delen waard.

De Actie Kerkbalans (een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oudkatholieke Kerk in Nederland die zo een beroep doen op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage) doet een oproep voor de Nationale fotowedstrijd 2019 met als subtitel: ‘de kerk door jouw ogen’. Actie Kerkbalans omschrijft de fotowedstrijd als volgt:

De kerk door jouw ogen

Wat spreekt jou zo aan in de kerk? Laat het zien door mee te doen aan de fotowedstrijd van Actie Kerkbalans. Maak een foto waarop je laat zien wat de kerk voor jou zo waardevol maakt. Iets dat je ontroert, even stil maakt, in beweging zet, of doet lachen.  Maak de foto zoals jij ‘m het liefst maakt: snel met je telefoon of professioneel met je spiegelreflex camera.

Drie thema’s

Dit jaar hebben we drie thema’s waarvoor je een foto kunt insturen. Wat zie jij als je aan één van deze thema’s denkt?

• Vieringen op zondag als uiting van het geloof
  • Onderlinge betrokkenheid in de kerk: omzien naar elkaar
  • De missionaire en/of diaconale aanwezigheid van de kerk in dorp of stad

Maak kans op een masterclass fotografie

Stuur je foto in en ding mee naar de Kerkblik-award. Uit alle inzendingen kiest de jury per categorie één winnend beeld. Winnaars krijgen bovendien een inspirerende masterclass fotografie van juryvoorzitter Ramon Mangold. In 2016 won hij Nederlands bekendste fotoprijs: Zilveren camera, voor zijn serie over bisschop De Korte.
De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens de landelijke perspresentatie van de Actie Kerkbalans op vrijdag 18 januari 2019.
Klik hier voor meer informatie over de actie