Voorbereiden op de Eerste Communie

De groep Eerste Communicanten van dit jaar heeft afgelopen zondag weer vol enthousiasme een bijeenkomst gehad. De tweede les in de aanloop naar hun Eerste Communie. Zo bereiden ze zich stap voor stap voor op het grote feest. Dat kan ook zónder het vertrouwde kerkgebouw van de St.Urbanuskerk, want opnieuw zat het ‘klasje’ in de winkel van mevrouw Hoogeveen, ietsje naast de kerk, verderop op de laan.

Dit is wat Hein van Bon van de communiewerkgroep erover schreef:

‘Afgelopen zondagochtend hebben we alweer de tweede bijeenkomst gehad. Wij hebben teruggekeken naar (het huiswerk van) de eerste bijeenkomst (‘voor wie maak ik de deur open’).  Deze keer was het onderwerp: dopen en de Bijbel. We zijn ingegaan op de vraag wat het dopen is, en wat het betekent om te worden opgenomen in de kerk en een volgeling van  Jezus te willen zijn. We hebben met het groepje oudere kinderen een verdiepende opdracht gedaan vanuit het verhaal van Emmy (in de map). De rest van de kinderen heeft de doopopdracht in hun map gemaakt.

De kinderen hadden hun eigen (kinder-)bijbel (in verschillende talen) meegenomen. Als lievelingsverhaal werd Adam en Eva, maar ook Moses vaak genoemd. Ook hebben ze een mooie tekening gemaakt voor het afscheid van pastoor Adolfs, die het rustiger gaat aandoen. Deze worden gebundeld door dirigente Ria met de overige tekeningen van de kinderen van het koor.

We hebben gezamenlijk 34 adventskalenders gekocht…een mooie bijdrage voor de wederopbouw van de kerk!

Op woensdag 12 december is er een ouderbijeenkomst in de pastorie, met als thema ‘Bijbel en geloof’ in aanwezigheid van pastor Brussee.