De advent is begonnen!

We mogen aftellen naar Kerstmis. de advent is begonnen. Traditiegetrouw worden dan in de kerken gedurende de vier weken van de advent de kaarsen van de adventskransen aangestoken, één voor één, tot het Licht onder ons is teruggekeerd.

Tegenwoordig zien we dat dit aftellen veel vormen heeft gekregen: van de vroegere kaarsjes met genummerde streepjes die elke dag een stukje branden mochten is weinig meer te zien, en ook de bekende traditie van de kalendertjes met een chocolaatje achter elk deurtje lijkt verdrongen te zijn door luxe kalenders, met parfums of nog gekker. Gaat het deze feestmaand om méér, of mag het misschien wat minder allemaal?

Maar wat te denken van dit: de kinderen van de Rock Solid Lite Club hebben onder leiding van Yvonne Brom traditionele adventskransen gemaakt! Ze bieden ze te koop aan voor € 10,- per stuk, om ook zo een steentje bij te dragen aan de wederopbouw van de St. Urbanuskerk. Mooi om te hebben, te geven of te krijgen. Op de foto staat Maximiliaan van Bon, die ze al een ‘like’ gegeven heeft.

Op 16 december komt de groep weer bij elkaar in de pastorie van de kerk. De Rock Solid Lite Club is bestemd voor kinderen van 7 t/ 11 jaar. Meer weten? Neem dan contact op met Yvonne Brom: RockSolidLiteClub@gmail.com.