De brand in de Urbanuskerk is nagebouwd met Lego, door de beheerders van Incidentencity.nl. Incidentencity is een ‘minirampenstad’ op 23m3 grondoppervlakte, die te zien is op diverse evenementen en tentoonstellingen in Nederland. De makers, twee brandweermannen uit de veiligheidsregio Utrecht, brengen de bezoekers hiermee op ongebruikelijke wijze in contact met het werk van de brandweer.

“IncidentenCity herbergt 23 uiteenlopende Nederlandse incidenten waarbij om hulp van de brandweer werd gevraagd. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om aan de hand van een vragenlijst, waaraan een slagzin wedstrijd is verbonden, al die incidenten op te sporen. In de praktijk betekent dat een zeer leuke- en vooral laagdrempelige bezigheid. Na afloop van de zoektocht is het beeld van de werkzaamheden die door de brandweer worden uitgevoerd op een actieve- en educatieve wijze bijgesteld”, schrijven de makers op hun website.

De nagebouwde kerk is tot en met 6 januari 2019 te zien in het PIT Veiligheidsmuseum te Almere.

Deze tentoonstelling brengt op een zeer beeldende wijze in beeld hoe belangrijk en moedig het werk van de brandweer is. Ondanks de felle brand is ook dankzij hun inzet de toren en een belangrijk deel van de kerk behouden!!

Na 6 januari s de tentoonstelling op wisselende locaties te bewonderen. Zie ook het artikel van RTV Amstelveen.

Foto’s : Facebook Incidentencity

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.