Door de brand is het vieren van Kerstmis 2018 voor onze gemeenschap heel bijzonder geworden. Op zaterdag 22 december vierden we Kerstmis naast de Urbanuskerk, met het evenement ‘Kerst aan de Poel’. Er was een levende kerststal, die steeds levendiger werd terwijl pastoor Jongerden het kerstverhaal voorlas. St. Vrienden had gezorgd voor chocolademelk en glühwein, er was erwtensnert met katenspek en waren vooral heel veel mensen. Zelfs het weer viel mee en de sfeer was echt kerst; het ad hoc koor ondersteunde de samenzang. Kortom, daar zit een nieuwe traditie aan te komen. Op onze website zijn foto’s te zien. Kerstavond mochten we gebruik maken van de gastvrijheid van de Internationale School Amstelveen. We hebben de theaterzaal sfeervol versierd en ontvingen in drie vieringen bijna duizend mensen. Kerstmorgen was de viering in de Titus Brandsmakerk en ook daar was de kerkzaal goed gevuld. We mogen terugkijken op een bijzonder sfeervolle en geslaagde kerst, die een bron van inspiratie voor veel mensen is geworden.

Deze ‘geïmproviseerde’ kerst is mogelijk gemaakt door de inzet van heel veel vrijwilligers. We zijn hen dankbaar voor hun inzet. Zó samen kerst vieren geeft vertrouwen voor de toekomst.

Namens:
Pastoor E. Jongerden en leden locatieraad H. Geest/ St. Urbanus