Op weg naar het vormsel 2019

Duif vormsel

Maakt het verschil of je gelooft of niet? Sta je daardoor anders in het leven?
Maak je dan andere keuzes? Wie is God voor jou?

Tieners met geboortejaar 2007 of ouder

Bij de meeste tieners hebben de ouders iets van hun geloven laten zien. Zij hebben je misschien laten dopen en wellicht hebt je je Eerste Communie gedaan. Zij namen je mee naar de kerk en leerden je thuis bidden. Hoe heb je dat tot nu toe ervaren? Hoe denk je dat dit mee zal spelen in je eigen toekomst? Misschien heb je er nog nooit bij stilgestaan. Misschien kom je bijna nooit meer in de kerk, maar weet je niet goed hoe dat komt? Misschien heb je bepaalde ideeën over het geloof of vind je geloven best moeilijk?

Tot nu toe kozen je ouders en nu is het aan jou om zelf te kiezen. We nodigen je daarom uit om in zes bijeenkomsten hier met elkaar over te na denken en te praten, op weg naar het Vormsel op zondag 16 juni 2019.

Praten over je geloof is niet zo gemakkelijk, voor niemand niet. Maar er over praten met leeftijdsgenoten die zich deze vragen ook wel eens stellen, kan wel hartstikke leuk zijn. En wie weet hou je er nog een leuke vriendenclub aan over ook.

Graag horen we vóór 01 februari 2019 of mee wilt doen of niet, want vanaf begin maart gaan we met elkaar aan de slag. Twijfel je nog, kom dan ook. Het is goed te weten dat je vrij bent om te kiezen of je jezelf wel of niet laat ‘vormen’.

Geef je op en praat erover! Meedoen betekent niet automatisch dat je gevormd moet worden. Maak je kenbaar en stuur een mail met je naam en adresgegevens naar: pastoor Eugène Jongerden of de vormselgroep

Pastoor Eugène Jongerden
Pastor-diaken Eugène Brussee
Pastor Dea Broersen
Dimitri Rentenaar
Yvette Saan

Vormsel

Informatie voor ouders
Op donderdag 28 februari 2019 om 20.00 uur (inloop koffie en/of thee vanaf 19.45uur) is er een ouderavond gepland in de pastorie van de St. Urbanus, Rondehoep Oost 31 te Ouderkerk aan de Amstel. Op deze avond krijgt u alle informatie over het Vormsel in R.K. Amstelland. Voor opgave van uw zoon en/of dochter of als u meer informatie wilt, kunt u terecht bij pastoor Eugène Jongerden.