Carlo Santoro schrijft…

Wat bijzonder dat er zondag 3 februari tijdens “Heel Amstelland Zingt”  gecollecteerd kan worden ten behoeve van het werk van Sant’Egidio in Rome.

Sant’Egidio is een christelijke organisatie die zich met hart en ziel inzet voor de armen. Zij zoeken de armen op en sluiten vriendschap met hen. In Rome zetten Carlo Santoro en vele vrijwilligers zich in voor de daklozen. Drie keer per week komen meer dan 1.000 daklozen naar de Mensa, een restaurant in Rome, waar zij een warme maaltijd krijgen. Daarnaast is er een Welcoming Center waar zij kunnen douchen, kun kleren kunnen wassen en gebruik kunnen maken van een ‘normaal’ toilet. Voor Sant’Egidio is het vanzelfsprekend om zich te richten op ‘de arme’, omdat Jezus zich met hen identificeerde. De armen zijn de schat van de kerk, zegt Sant’Egidio.

Vanwege de kou zijn er, in de wintertijd, een aantal kerken open waar de daklozen naar toe kunnen gaan zodat zij een warme plek hebben om de nacht door te brengen. Dit is hard nodig want alleen al in de afgelopen maanden zijn er 12 daklozen overleden door de koude nachten. De kosten voor deze warme plek, een bed en ontbijt zijn ca. €10,- per nacht, per persoon. Deze kosten worden betaald vanuit donaties. Jullie donatie draagt bij aan een warme nacht voor de daklozen in Rome.

Namens Sant’Egidio wens ik jullie een goede dienst toe en alvast hartelijk dank voor jullie bijdrage.

Namens Sant’Egidio
Carlo Santoro

Sant’Egidio en Livingstone

Sinds 1999 is Livingstone betrokken bij het werk van Sant’Egidio in Rome. Livingstone organiseert reizen naar Rome waardoor jongeren uit Nederland de kans krijgen om kennis te maken en samen te werken met de verschillende activiteiten van Sant’Egidio. Op deze manier ontdekken jongeren iets van het ‘hart’ van Sant’Egidio. Steffen Barentsen zorgt ervoor dat elke euro die via onderstaand rekeningnummer binnenkomt ook daadwerkelijk bij Carlo Santoro van Sant’Egidio terecht komt. Er blijft dus niets aan de strijkstok hangen. Sant’Egidio draait volledig op vrijwilligers.

Voor donaties:
ING72INBG0000004447
t.a.v. Stichting Livingstone
o.v.v. Rome – donatie opvang daklozen