Eerder berichtten we over de Adventsactie: afgelopen advent hebben we met de hele parochie gespaard voor de Stichting Derde Wereld Hulp in India. De aandacht ging daarbij uit naar ‘Tulip Garden Home‘, het weeshuis van de stichting, en het ‘Tulip Garden Hostel‘, het hostel voor meisjes. De laatste collectie hiervoor was tijdens de eerste viering onder de noemer Heel Amstelland Zingt. Het hoofddoel van de adventsactie was een nieuw busje ter vervanging van het oude, rammelende busje. Met dit busje wordt op en neer naar Vijayawada gereden om de dagelijkse boodschappen en het vervoer van de kinderen te verzorgen. En voor wie zich afvraagt of het streefbedrag voor de aanschaf van het busje is gehaald: De opbrengst van de adventsactie klopt als een bus! Het busje is er!

De adventsactie heeft het prachtige bedrag van 12.458,67 opgeleverd. Wat een geweldig bedrag!

Het busje is inmiddels gekomen. Het is de eerste elektrische auto in het district. Ook in Vijayawada zijn nog geen elektrische auto’s en Tulip Garden kwam er zelfs mee in de krant. Ze zijn er heel erg blij mee. Het rijdt heel soepel en het is vreemd dat er geen gerammel, lawaai en geluid meer van de auto komt. En natuurlijk ook geen uitlaatgassen. De auto kan ruim 100 km rijden op de accu, dus heen en weer naar Vijayawada gaat goed.

Namens de Stichting Derde Wereld Hulp wil ik u ontzettend bedanken voor de geweldige steun!

Hartelijke groet,

Patricia ten Rouwelaar