Doe je ook mee met Palmpasen?

Het is nog niet zover, maar voordat je het weet is het weer lente, wordt het weer Pasen en… valt er ook rond de kerk weer een heleboel te vieren. De Paastijd zit vol met mooie tradities, zoals het maken van een Palmpaasstok, die je als steuntje in de rug weg kunt geven aan iemand die dat goed gebruiken kan. Ook vanuit de Urbanuskerk kennen wij de traditie om op Palmpasen met een mooi versierde Palmpaasstok naar de kerk toe te komen. Tijdens de familieviering lopen alle kinderen dan met hun mooi versierde Palmpaasstokken in optocht naar de kerk. En de Palmpaasstokken worden dan na afloop van de viering geschonken aan de patiënten in het Ziekenhuis Amstelland. Zo geven we het feest een beetje door.

Doe je ook mee met Palmpasen?

Ben je tussen de 7 en 11 jaar oud? En lijkt het je ook leuk om Palmpasen met ons mee te vieren? Dan is hier een belangrijk bericht voor jou, van de Rock Solid Lite Club:

Heb je zin om een Palmpaasstok te versieren en weg te geven aan iemand die een “opkikker” nodig heeft in ziekenhuis Amstelland? Geef je op voor ons Palmpaasstok –versier ‘event’!!!!!!

Wanneer: zaterdag, 13 april 2019

Hoe laat? 10:00-12:00 uur

Waar: pastorie St. Urbanus Bovenkerk

Aanmelden: per e-mail naar: RockSolidLiteclub@gmail.com

Sluitingsdatum inschrijving: 31 maart 2019

p.s. De basisbenodigdheden zullen aanwezig zijn zoals:

crepepapier, lint, broodhaantje.  Mocht je nog een houten kruis (Palmpaasstok) nodig hebben, geef dit alsjeblieft aan bij je inschrijving. Geef ook duidelijk je naam en je leeftijd aan bij je inschrijving.

Dank je wel! We kijken uit (net zoals vorig jaar) naar een leuke, creatieve opkomst!

Yvonne Brom

Begeleidster Rock Solid Lite Club”

De stokken worden dus -bij tijdige aanmelding- op zaterdag 13 april samen geknutseld en versierd in de pastorie naast de Urbanuskerk. En omdat we vanwege de grote brand vorig jaar voorlopig niet in de kerk terechtkunnen, is de viering op zondag 14 april om 10.30 uur in het Noorddamcentrum, tegenover de kerk.

Graag tot dan!