De kerk wordt herbouwd en we zijn opzoek naar oude foto’s die teruggaan naar de periode van 1955 t/m 1970. Het gaat om de oude uitmonstering van de kerk vóór de verbouwing na het Tweede Vaticaans Concilie. Op de achtergrond van foto’s die genomen zijn tijdens belangrijke gebeurtenissen of op algemene foto’s is mogelijk nog een illustratie van de situatie voordat de kerk witte wandvlakken kreeg en details zoals de decoratie van de gesmede kroonluchter. Misschien zijn er ook nog beelden van de schuur, de sacristie en de tuin.

Eerder heeft u al op o.a. deze website kunnen lezen dat de plannen voor de wederopbouw van de Urbanuskerk concreet worden en dat er inmiddels een architect is aangewezen om deze enorme klus te gaan klaren. Maar het zal u niet verbazen dat er door de felle brand veel van het prachtige interieur verloren gegaan is. En van lang niet alles is precies duidelijk hoe het er eerder uitzag. Daarom: Gezocht! Hierbij doen we een beroep op u allen om ons van foto’s te voorzien, waarop de details goed zichtbaar zijn van:

  • foto’s van de lichtkroon waarop een tekst te zien is – Na de brand is er op de kroon zichtbaar geworden dat er ooit een tekst op heeft gestaan en nu willen we graag weten welke tekst.
  • foto’s van de muurschilderingen die er ooit op de muren gezeten hebben – Ook foto’s van b.v. bruidsparen in de jaren ’40 waarvan foto’s van zijn genomen waarbij de muurschilderingen achter het H. Hart-altaar en Jozef-altaar voorin in de kerk en achter de piëta aan de mannenkant en boven de ingang van de sacristie goed zichtbaar zijn. Opm: De foto die hierbij is geplaatst is een uitvergroting van de sacristie-kant.

Foto’s kunt u afleveren op het secretariaat van de kerk of in digitale vorm via mail of WETransfer naar de Stichting Vrienden.

Alvast heel hartelijk dank voor uw waardevolle medewerking!