Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood

De inzameling van kleding zal plaatsvinden op zaterdag 13 april 2019 (de dag vóor Palmzondag) van 9.30 tot 12.00 uur voor de St. Urbanuskerk in Bovenkerk.

Binnenkort is er weer een inzamelingsactie van kleding voor Sam’s Kledingactie. Vorig jaar werd door ons ruim 4600 kilo kleding, schoeisel en huishoudtextiel opgehaald en landelijk was de voorjaarsopbrengst 176.250 kilo. Van de hiermee opgebrachte gelden ondersteunen wij projecten waar hulp zo hard nodig is. Hierbij vragen wij u  om mee te doen met Sam’s Kledingactie dit jaar. Het project dat nu gesteund wordt is Noodhulp voor het Indonesische eiland Sulawesi.

Noodhulp en wederopbouw voor Sulawesi, Indonesië.

De aardbeving en tsunami op Sulawesi 28 september 2018 en de daaropvolgende aardverschuivingen hebben 2087 mensen gedood en meer dan 211.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen leven onder een zeil in ontheemden kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorpen.

Cordaid verleent noodhulp via vijf lokale organisaties (Aman, Bina Swadaya, LPTP, Perdhaki, Pusaka) die in het verleden door Cordaid getraind zijn in het verlenen van noodhulp. Daarnaast werkt Cordaid samen met het Caritas-netwerk dat op Sulawesi veel mogelijkheden tot noodhulp in het gebied heeft. Cordaid heeft zo inmiddels aan meer dan 1000 mensen gezondheidzorg verleend via mobiele klinieken, er is ruim 40 ton rijst uitgedeeld, er zijn watertanks, waterfilters en hygiënepakketten gedistribueerd en dekzeilen en kookbenodigdheden uitgedeeld. Momenteel worden latrines gebouwd.

De genoemde lokale partners hebben 10 dorpen geselecteerd in wat moeilijker bereikbare gebieden die zij dit jaar willen steunen bij de wederopbouw. Ze gaan samen met die gemeenschappen inventariseren wat de prioriteiten zijn en hoe deze dorpen zelf hun wederopbouw in de hand kunnen nemen met steun van Cordaid en partners. Daarbij zullen we tegelijkertijd werken aan het beter voorbereid zijn en beter kunnen reageren op toekomstige rampen. De geldelijke opbrengst van Sam’s Kledingactie vormt een waardevol bijdrage aan dit streven.

De inzameling zal plaatsvinden op zaterdag 13 april 2019 (de dag vóor Palmzondag)

van 9.30 tot 12.00 uur.

Inzamelpunten:

Paaskerk                                 -Augustinuspark 1

Kruiskerk                                -van der Veerelaan 30-A

Pelgrimskerk                         -van Boshuizenstraat 560 (ingang Backershagen)

Augustinuskerk                    -Amstelveenseweg 965

pastorie Urbanuskerk        -Noorddammerlaan 126/Bovenkerk