St. Urbanuskerk Bovenkerk - overzichtsfoto
St. Urbanuskerk Bovenkerk – overzichtsfoto

We horen het nogal eens: “Gebeurt er nog wel wat?”. Een begrijpelijke vraag, want aan de buitenkant van de kerk is niet zichtbaar wat er binnen  gebeurt. Op dit moment wordt er gewerkt aan het ontmantelen van het Jules Anneessens-orgel in de toren. De vrijwilligers werken samen met de firma Adema die de ca. 1.500 orgelpijpen in opslag neemt. Er zijn hele kleintjes bij ter grootte van uw pink, maar er zijn ook pijpen bij van 7 meter hoog. Daarnaast zijn de vrijwilligers gestart met het schoonmaken van de stenen die uit de gewelven naar beneden zijn gekomen. Een monsterklus die niet onbelangrijk is, want aan stenen uit de periode van rond 1880 is moeilijk te komen. Kortom, er gebeurt heel wat! Neem een kijkje bij de beeldverslagen op de pagina kerkherstel.