Update kerkherstel – uw hulp is onmisbaar

St Urbanus Bovenkerk binnenzijde

Op 15 september 2018 werd onze Sint Urbanuskerk  getroffen door een grote brand. Hierbij werd het kerkgebouw grotendeels verwoest. Het is nu april 2019 en het is zeker dat de kerk weer zal worden hersteld. De kerk is goed verzekerd en wordt dus opnieuw opgebouwd. Hierbij ontstaat eenmalig de kans om verbeteringen aan te brengen die niet gedekt worden door de verzekeraar. Met uw hulp proberen wij via de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus 4 doelen te realiseren die begroot worden tussen de € 285.000,– tot € 550.000,-.  Dit betreft de aandachtspunten duurzame energie, toegankelijk voor minder validen, verstaanbaar voor iedereen en een sfeervol uitgelichte toren.

Omdat de toren niet door de brand is aangetast, zal deze eind mei weer in gebruik genomen kunnen worden. Het doel is dat de architect na de bouwvak daadwerkelijk met de kerk aan de slag gaat. De manier waarop ligt op de tekentafel en daar zijn parochie en architecten druk doende mee. Zo vragen aanpassingen om de kerk toekomstbestendig te kunnen maken onder andere ook om aandacht voor duurzaamheid.

Het kerkherstel kunt u via deze website volgen, de voortgang wordt geregeld in beeld gebracht via de pagina kerkherstel, en meer informatie over de fondsenwerving kunt u vinden op de speciale website Help ons uit de brand.