Hoog van de toren!

De toren van de St. Urbanuskerk zal op 25 mei 2019 voor het eerst na de brand in het najaar van 2018 weer opengesteld worden voor publiek. Op 25 mei 2019, de verjaardag van Amstelveen én de naamdag van onze patroon Sint Urbanus, kunnen belangstellenden van 10.00 tot 17.00 uur met een gids de toren beklimmen tot aan het uitkijkpunt op 27 meter hoogte. De activiteit maakt deel uit van het  evenement ’24H Amstelveen’. Op deze dag zijn talloze bijzondere activiteiten verspreid door de gemeente te beleven.

Tijdens de beklimming krijgt u uitleg over de bijzonderheden van onze kerktoren en u bezoekt het museum. Daarbij kunt u bij een uitkijkpunt onze zwaar beschadigde kerk zien. Aan de voet van de toren zijn er allerlei kraampjes en andere activiteiten.

Chocolade-fontein: feestelijke actie vanaf 10.00 uur

Op deze feestdag start ook de verkoop van de speciale St. Urbanus Chocolade. Belangstellenden kunnen op 25 mei aardbeien dopen in een fontein van St. Urbanus Chocolade. Voor de kinderen hebben we ook een heerlijke St. Urbanus Chocolade traktatie.

De repen zijn verkrijgbaar in drie smaken: melk, puur en wit. De reep kost 5 euro per stuk en van elke verkochte reep gaat meer dan 3 euro naar de kerk. Zie voor meer informatie en verkooppunten www.helponsuitdebrand.com (informatie volgt spoedig)

De speciale dag en choco-proeverij wordt mede mogelijk gemaakt door Martinez Chocolade, Drukkerij Reijnen Media, Pré Print en Mail, JHV Vormgeving en de medewerking van tientallen verkooppunten.