“De gezegende onder de vrouwen..”

St. Urbanuskerk Bovenkerk - Maria altaar
St. Urbanuskerk Bovenkerk – Maria altaar

Op zondag 12 mei is het Moederdag en tijdens de derde viering van Het Woord Voorop willen wij speciale aandacht besteden aan Maria. Neem ook uw Mariabeeld of Maria icoon mee naar de kerk. Hier gaan we iets speciaals mee doen. Zeven parochianen vertellen iets over hun Maria. En natuurlijk kunt u weer intenties inbrengen bij de Paaskaars.

“Gezegend onder de vrouwen”.  Met deze titel wordt zij aangesproken door de engel Gabriël wanneer deze haar bezoekt met de boodschap die God voor haar heeft. MARIA… we hebben allemaal ons eigen beeld van haar.

Het jonge onschuldige meisje, de verloofde van Jozef, de sterke vrouw die letterlijk een zware opdracht in haar schoot geworpen kreeg. Maar ze is vooral bekend als moeder, niet alleen van Jezus, maar van alle mensen die troost, herkenning en bescherming zoeken  in haar beschermende armen. Maar wie was ze nu eigenlijk echt.. Maria?

Niemand van ons weet dat. Haar levensverhaal is  een dik boek vol verhalen en legenden, waaraan iedereen zijn of haar eigen hoofdstuk mag toevoegen. Het boek over haar leven is nooit af, want zolang er mensen zijn die haar vereren en vertrouwen, zal haar geschiedenis blijven voortduren. Maria is van alle tijden en haar beeld beweegt mee door de eeuwen en verandert met elke generatie.

Voor iedereen is er gelegenheid om een eigen Mariabeeld mee te nemen. We verzamelen alle beelden met onze intenties rond de nieuwe Paaskaars. Zeven mensen krijgen de gelegenheid om iets over hun Mariabeeld te vertellen. Laat het Edwin Barentsen weten als je graag jouw verhaal wilt vertellen.

Er wordt ruime aandacht besteed aan teksten over Maria in deBbijbel en natuurlijk gaan we ook Marialiederen zingen.

De viering begint om half 11.

Van harte welkom

Dorothée van Leer-Wassenburg