Een jubileum. En wat voor een jubileum! Het is op 16 juni 2019 alweer 30 jaar geleden dat het koor uit Amstelveen en het koor uit Bovenkerk samen verder zijn gegaan onder de naam AURORA. Met heel veel enthousiasme hebben ze al deze jaren gezongen.

Het koor bestaat uit een groep mensen die vriendschappen hebben gesloten; het is een plaats van ontmoeten en waar lief en leed wordt gedeeld in saamhorigheid. De vieringen worden samengesteld door koorleden in samenspraak met de pastoor. Liedjes en lezingen worden uitgezocht bij het thema van de viering. Onder de bezielende leiding van de dirigente Lous, die met eindeloos geduld alle stemmen bij elkaar brengt tot een mooi geheel met ondersteuning van drumstel, dwarsfluit en altijd weer een goede pianist(e).

Iedere dinsdagavond wordt er gerepeteerd, nu even niet in de Urbanuskerk maar in de Titus Brandsmakerk. De vieringen zijn meestal in het Noorddamcentrum. Het koor mist de kerk enorm maar wil toch blijven bijdragen aan het samenzijn van de parochie en hoopt dat binnen niet al te lange tijd het weer mogelijk is in de kerk terug te zijn.

Het jubileum gaat gevierd worden op 16 juni met een feestelijke viering*. Het koor hoopt nog vele jaren met veel plezier door te gaan, om de mensen in de vieringen een blij gevoel te geven, zodat Aurora het licht kan zijn wat de naam betekent.

P.S.: nieuwe leden kunnen ze gebruiken, dus wil je een muzikale gezellige sfeer ervaren: kom erbij!

*in het Noorddamcentrum

Comments are closed.