Verslag feestdag 24h Amstelveen 25 mei 2019

Gisteren was het feest in heel Amstelveen, maar voor ons met name in en rond de toren van de St.Urbanuskerk die speciaal voor deze feestelijke dag toegankelijk was!

[ngg src=”galleries” ids=”25″ display=”basic_thumbnail” number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_slideshow_link=”0″ display_view=”default-view.php”]

24H Amstelveen en de Urbanustoren

De kraampjes buiten werden opgebouwd en iedereen had er zin in.
De kraam waar de chocoladerepen werden verkocht had ook een chocofontein waarin je tegen betaling aardbeien en marshmallows in kon dopen. Van Chris kregen we een prima uitleg hoe je dit het beste kon eten zonder op je kleren te morsen. Fotograaf Jeroen Hermkens verkocht zijn boek “De Poel een jaar weer” en mooie ansichtkaarten. De bus van de Ride for de Upperchurch was aanwezig. Zij starten 6 juni vanuit Groningen aan hun gesponserde tocht om in 2,5 week 8.500 km te rijden in de “Baltic Sea Circle Rally”. Je kunt dit volgen op www.rideforupperchurch.nl
Bij de winkel van Hoogeveen werden allerhande dingen verkocht en was het ook gezellig druk. En zelfs ijscoman Lex kwam zijn heerlijke ijsjes verkopen.
De Stichting Vrienden verkocht hun boek en ansichtkaarten, een pen met opdruk van de kerk en probeerde de vele vragen te beantwoorden.

Burgemeester Bas Eenhoorn kwam om de officiële handeling te verrichten en de klok voor de eerste keer na de brand weer te laten luiden; menigeen stond met tranen in de ogen voor de kerk. Hierna was de beurt aan pastoor Eugene Jongerden die bovenop een ladder de thermometer bij mocht werken naar € 200.000. Later op de dag viel de voorzitter van het kerkbestuur Ad Verkleij de eer ter beurt om dit nog een keer te doen.

Het stalen deurtje naast de uurwerk-kast is vervangen door een glasplaat en van hieruit hebben ongeveer 300 mensen een blik van bovenaf kunnen werpen in de kerk.

‘Kerk en staat gescheiden’, maar niet op deze speciale dag!

De torenrondleidingen waren al weer vroeg volgeboekt en we moesten dus ook nog vele mensen teleurstellen. De volgende mogelijkheid om de toren te beklimmen is op 22 juni a.s.

De opbrengst van deze dag was € 4.850,00. Iedereen bedankt, het was een geweldige dag!

Namens de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus