Ride for Upper Church

St. Urbanuskerk Bovenkerk - Ride for Upper Church

Djurre van der Berg en Giovanni Thijs zijn op 6 juni met The Baltic Sea Circle Rally in Groningen gestart. Zij gaan in 2,5 week zo’n 8.500 km volgens de spelregels rijden en hopen op 23 juni weer in Groningen binnen te komen. Zij zijn opgegroeid in Bovenkerk als buurjongens. Djurre en Giovanni willen met deze roadtrip geld werven voor de herbouw van de St. Urbanuskerk. Zij hebben bescheiden gezegd dat € 750,- het minimum was. Zo’n inspanning moet toch een € 1,- per gereden km kunnen opleveren! Vindt u niet?

Doe mee en ondersteun dit fraaie initiatief. Doneer ten name van ‘Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus’ met rekeningnummer NL76RAB00302350500 onder vermelding van ‘Ride for Upper Church’. Namens Djurre en Giovanni van harte bedankt!

Wie zijn wij?

Sinds onze geboorte was het enige dat ons scheidde de Noorddammerlaan. We schelen slechts 7 dagen en zijn sinds jaar en dag samen te vinden op Bovenkerkse bodem. In onze jeugdjaren vaarden we achter in de sloot van de Noorddammerlaan en scheurden met de skelter van het hellinkje van de Urbanus naar de verfwinkel van Regelink om een dropje te scoren. Inmiddels doen we het wat rustiger aan en genieten ‘s zomers van de zon op het terras van Silversant, kijkend naar de Urbanus.

Wat gaan we doen?

Op 6 juni starten met ons grootste avontuur tot dusver, namelijk de Baltic Sea Circle Rally. Het betreft een 8.500 kilometer lange rally rondom de Baltische Zee, waarbij gestart en gefinisht wordt in Groningen. De rally zal naar verwachting 2,5 week duren, waarbij de finish gepland staat op 23 juni 2019. Gedurende de rally mag geen gebruik gemaakt worden van GPS. Daarnaast moet het voertuig waarmee de rally wordt afgelegd tenminste 20 jaar oud zijn en zijn snelwegen verboden terrein. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de rally is dat tenminste een bedrag van €750,- euro wordt opgehaald voor een goed doel naar eigen keuze. In ons geval zal het ingezamelde bedrag ten goede komen van het herstel van de Sint Urbanuskerk te Bovenkerk. Wij hopen met hulp van jullie een bedrag groter dan €750,- in te kunnen inzamelen om de Urbanus nieuw leven in te blazen!

Waarom gaan we dit doen?

Zaterdag 15 september 2018 is een zwarte bladzijde in de lange geschiedenis van de Bovenkerkse Sint Urbanuskerk. Op deze dag woedde een verwoestende brand in de Urbanuskerk die kort volgde op een jarenlange en kostbare restauratie van de kerk. Het verdriet, ongeloof en de boosheid waren dan ook groot tijdens en na de brand. Toch werd de emotie al snel naar de achtergrond verdrongen en maakte plaats voor daadkracht. Inmiddels is de eerste hand gelegd aan de wederopbouw van de Urbanuskerk. Er is echter nog veel werk te doen om de kerk in haar oude glorie te herstellen. Hiervoor is een hoop geld nodig. Daarom zullen wij met het rijden van de Baltic Sea Circle Rally geld inzamelen voor de stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus.

Doneren

Bent u bij het lezen van het verhaal hierboven enthousiast geraakt over onze inzamelingsactie voor herstel van de Sint Urbanuskerk te Bovenkerk? En heeft u een nog een zakcentje over? Doneer dan ten name van ‘Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus’ met rekeningnummer NL76RAB00302350500 onder vermelding van ‘Ride for Upperchurch’. Alvast bedankt!

Meer weten over de Baltic Sea Circle Rally? Surf dan naar www.balticrally.nl of volg het reisverslag en klik hier.

(zie ook ons eerdere artikel)