Stichting4Life

Stichting4Life geeft kinderen en hun moeders in de sloppenwijk Kibera in Nairobi Kenia kans op een betere toekomst. Niet door het geven van geld, maar door het bieden van kansen. Voor kinderen via scholing tot uiteindelijk een baan. Voor moeders via werk met een fair salaris. Wij geloven dat kinderen en hun moeders deze kans verdienen om uiteindelijk de armoedespiraal te doorbreken. De collecte voor de Stichting4Life tijdens Heel Amstelland Zingt heeft € 437,- opgebracht. Voor €2,50 kan een kind een maand lang een goede lunch op school krijgen. De opbrengst van de collectie staat garant voor 175 maanden aan lunches. Namens de kinderen in Nairobi hartelijk dank.

We zijn in 2003 in Kenia gestart. Eerst via een project van een Nederlandse vriendin die al jaren actief is in Afrika. En sinds 2007 met onze eigen projecten in de grootste sloppenwijk van Afrika: Kibera in Nairobi.

Kenia is een prachtig land met mooie mensen, maar helaas leeft een groot deel van de bevolking nog onder de armoedegrens. Zeker in de sloppenwijken. En deze mensen willen we kansen geven. De kinderen de kans om naar school te gaan. Met onderwijs dat het mogelijk maakt om door te leren en uiteindelijk een baan te krijgen. Onderwijs dat in de sloppenwijk niet beschikbaar is of op zo’n laag niveau dat de kinderen nooit verder zullen komen dan dit basisonderwijs. En hun moeders de kans op een baan met een fair salaris zodat zij hun gezinnen kunnen onderhouden en een toekomst bieden. De kans voor gezinnen om de armoedespiraal uit te komen.

En dat de mensen deze kansen met beide handen grijpen hebben we in de afgelopen jaren kunnen zien. Gestart in 2007 met 8 kinderen die naar school konden, profiteren in 2019 ruim 1.600 kinderen en moeders van onze projecten. En dat willen we graag uitbreiden, want er zijn nog veel meer kinderen en moeders die zo’n kans verdienen en iedere dag bewijzen dat onze hulp echt werk en een grote sprong voorwaarts is.

De behaalde resultaten grafisch weergegeven

Stichting4Life
Stichting4Life

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.