St. Urbanuskerk Bovenkerk - uitzicht toren

Op 14 en 15 september is het Monumentendag en op 14 september is het Historisch Bovenkerk. Alle festiviteiten vinden deze twee dagen plaats rond de St. Urbanuskerk. Voor de zaterdag slaan de stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus de handen ineen met Het Bewonersplatform Bovenkerk. Laat u verrassen door de vele activiteiten.

Beklimming van de toren

Dat kan op zaterdag van 10-17 uur en op zondag van 11-17-uur. U kunt dan in kleine groepen de toren beklimmen (geen kleine kinderen en tenminste goed ter been) en de beschadigde kerk van bovenaf inzien. Ook kunt u het museum bezoeken waar in de tweede wereld oorlog Duitsers gehuisvest waren.

De Stichting Vrienden staat bij de ingang van de toren met een stand, zodat u artikelen kunt kopen als bedrukte leitjes in een gelimiteerde oplage, het boek over de St. Urbanuskerk of de enige echt St. Urbanus Chocoladerepen in de smaken melk, puur en wit.

Historisch Bovenkerk op zaterdag

Historische Bovenkerk is uitsluitend op zaterdag. Het is een dag bomvol met activiteiten met bescheiden en ludieke deelname prijzen. De kassa voor de evenementen staat bij de kerk.

Actie rondvaarten op de Poel

St. Urbanuskerk Bovenkerk - avondrood
St. Urbanuskerk Bovenkerk – avondrood

Voor ongeveer een half uur varen betaalt u € 10,00. Dit bedrag is voor de actie “Help ons uit de brand”. De eerste vaart is om 13.00 uur voor genodigden. Daarna hebben we nog 100 tickets in de verkoop. Dus zorg dat je er op tijd bij bent. De voorverkoop start maandag 2 september bij de kerk vanaf 19:00 uur (pinnen kan). De voorverkoop gaat op volgorde van binnenkomst. Voor meer info zie Amstelveenz.

Actie levensgrote Kerstgroep

Alle activiteiten zijn sterk gesponsord en toch dient u voor sommige activiteiten een bescheiden bedrag voor deelname te betalen. Dat doen we om te sparen voor een levensgrote Kerstgroep voor Kerst aan de Poel. Wat is er zoal te doen?

De activiteiten

Er staat een vijver vol eendjes. Als je de juiste eendjes gevangen hebt is de prijs een echte St. Urbanus Chocoladereep. Meedoen kost één euro of bij aankoop van een reep mag je gratis een keer hengelen.
De historie bij Restaurant Silversant komt tot leven. Waar vroeger de paarden koetsen stopten, staat vandaag weer een paardenkoets van Van de Broek uit Bovenkerk. Met deze gesponsorde koets (Silversant en Van de Broek) kunt u voor € 2,50 een ritje maken. Of bij aankoop van twee repen mag u gratis mee. Voor een foto momentje mag u een iets doneren in de emmer.
Kinderen kunnen vandaag in blitse wagens rijden. Zelf gas geven, sturen en remmen. Wie durft? Voor € 2,50 mag je gaan sturen en rijden. Maar bij aankoop van twee repen mag je gratis instappen.
Ook staan er echte paardjes waar je op kunt rijden. Het is en meisjesding, maar jongens jullie vinden het vast ook erg leuk. Je bent van harte welkom. Auto Maas Aalsmeer sponsort de wagens en paardjes.
En dan is er echt ouderwetse poppenkast met o.a. Jan Klaassen en Katrijn, wie kent ze niet. Poppenkast kijken is gratis maar een donatie stellen we erg op prijs.

Er is in Bovenkerk nog meer te doen

Laat u op Historisch Bovenkerk verrassen met optredens van muziek en dans rond de kerk en in het dorp. Wat u ook niet mag missen is de prachtige fototentoonstelling die in het Noorddamcentrum is ingericht over het verleden in Bovenkerk. René Boerlage is al maanden met dit pareltje bezig.

Acties met St. Urbanus Chocolade

Natuurlijk kunt u weer volop St. Urbanus Chocolade repen kopen in de smaken melk, wit en puur. Heerlijk om te hebben maar nog leuker om weg te geven bij bijzondere gelegenheden. En vandaag bij aankoop van de repen gratis in de attracties rond de kerk. Alle informatie in de kraam.
We zorgen uiteraard voor de inwendige mens.
Voor meer info over Historische Bovenkerk zie de website van Bovenkerk.