Parochievernieuwing

Leven in de parochie…! in Heiloo

Geïnspireerd door de boeken ‘Rebuilt’ en ‘Als God renoveert’ en ‘Routeplanner 12 stappen naar groei’ organiseert het Katholiek Alpha Centrum een dag over ‘Stappen voor parochievernieuwing met antwoorden op de vraag “Hoe kun je als parochie beginnen en volhouden?” Vrijdag 27 september 2019 in Heiloo van 11.00 – 15.00 uur (inloop vanaf 10.30 uur)

Bij het lezen van bovenstaande tekst moest ik terug denken aan Leo Fijen met zijn boekpresentatie en zijn 10-punten. Weet u ze nog? Leven in de parochie begint met het leven in u! Als we er zelf niet in geloven, dan wordt het met de parochie zeker niets. Kortom, hoe worden wij levende stenen van Jezus?

Thema’s van de dag

Thema’s die aan de orde komen:

1. Wat is parochievernieuwing?
  2. Wat is er nodig voor parochievernieuwing?
  3. Concrete stappen
  • Internetcursus Waarom Jezus? -Katholiek e.a.
  • Alpha geven en blijven geven
  • CaFE – Dvd-series als follow-up
  • Een actieve plek in de parochie
  1. Gebed en parochievernieuwing
  2. Publicaties over parochievernieuwing:
    Rebuilt / Als God renoveert / 12 Stappen naar groei
    Compendium van de nieuwe evangelisatie /
    Katholieken evangeliseren

Doelgroep
priesters, diakens, catechisten, pastoraal werkers, kernvrijwilligers en andere belangstellenden
Datum: 27 september 2019
Tijd: 11.00 – ong. 15.00 uur + aansluitend H. Mis in Bedevaartkapel
Locatie: Hoogeweg 65, Heiloo – parkeergelegenheid aan de Kapellaan
Info en aanmelden: info@olvternood.nl

Deze dag wordt georganiseerd op verzoek van Bisdom Haarlem-Amsterdam en in samenwerking met het Diocesaan Heiligdom OL Vrouw ter Nood.