Cariohart om doorheen te lopen

Basis- of herhalingscursus reanimeren

In 2016 en 2017 zijn er heel wat parochianen op cursus geweest om te leren reanimeren met AED. Zijn hebben toentertijd allemaal een certificaat gehad, echter dit is inmiddels verlopen. In samenwerking met Bewonersplatform Bovenkerk is er opnieuw een kans om in Bovenkerk een basis- of herhalingscursus te volgen.

Promotie met huizenhoog cardiohart

Voor de promotie bent u van harte welkom op Historisch Bovenkerk op 14 september 2019 op het parkeerterrein achter het Noorddamcentrum. Er staat dan een gratis attractie van huizenhoog cardiohart.

Er kan door het hart heengelopen worden en alle onderdelen van het hart, zoals de boezems, kamers, aders en hartkleppen zijn te zien. Weet u wat er allemaal in het hart afspeelt en hoe het zit als je een hartafwijking hebt? Beleef een rondgang met deskundigen door het hart, want het is een onvergetelijke ervaring!

Cursus informatie

Het is belangrijk dat er voldoende bhv-ers zijn opgeleid om te reanimeren met AED én aangemeld zijn bij HartslagNu. Een basiscursus duurt 4 uur en kost ca. € 40,00 en een herhalingscursus duurt 2 uur en kost ca. € 20,00 (elke twee jaar herhalen). De kosten worden vaak via de aanvullende ziektekostenverzekering vergoed. De cursussen in Bovenkerk worden gegeven door verpleegkundige Lisanne de Boer. Zij werkt volgens de richtlijnen van de NRR/ERC en is bevoegd instructeur BLS en AED.

Basiscursus
Zaterdag 2 november 2019 van 9:00-13:00 uur,
Locatie: VOKA-gebouw, Vierlingsbeeklaan 24, 1187 AS Amstelveen

Herhalingscursus
Maandag 4 november 2019 van 19:30-21:30 uur
Locatie: St. Urbanus pastorie, Noorddammerlaan 124, 1187 AG Bovenkerk

Aanmelden mogelijk t/m 16 oktober bij Gerard Miltenburg, Noorddammerlaan 7, 1185 XZ Bovenkerk, 020-3455876, e-mail: bpbovenkerk@gmail.com. Toelating vindt plaats op volgorde van aanmelding. Aanmelding mogelijk tot en met 16 oktober 2019.