Zondag 15 september: een jaar na de fatale brand die de Urbanuskerk in Bovenkerk verwoestte. Een jaar later rond hetzelfde tijdstip was er een stemmige en bemoedigende herdenking in de kerktuin naast de toren. Het Harmonie Orkest Amstelveen zorgde voor een stemmige muzikale omlijsting. Stadsdichter Matthijs den Hollander deelde de microfoon met Mgr.Hendriks, Pastoor Eugene Jongerden en met drie kinderen van de Westwijkse basisscholen, die in gedichten hadden verwoord wat de brand voor hen betekende. Vervolgens luidden de klokken uit de toren die de brand heeft doorstaan, op precies hetzelfde tijdstip als toen de brand uitbrak. Een eerste stap in het herstel is het feit dat vanaf nu de kapel onder de toren weer dagelijks (tussen 9.00 uur en 17.00 uur) geopend is voor bezoek.

Een beeldverslag zie op helponsuitdebrand.com.

Pastoor Jongerden en Clem Venne van de Stichting Vrienden Bovenkerkse Urbanus melden de stand van zaken in een interview, zie het verslag van NHNieuws;

en van RTVAmstelveen;

ook Amstelveenz schonk in een artikel aandacht aan de herdenking;

een heel uitgebreid verslag vindt u op Amstelveenweb

en natuurlijk ook via de website van gemeente Amstelveen

De toespraak van pastoor Eugene Jongerden leest u hier

Mgr. J.W. Hendriks kijkt in zijn blog terug op de herdenkingsdienst