St. urbanuskerk Bovenkerk - Allerzielen

In onze geloofsgemeenschap is het een traditie om op 2 november met Allerzielen de overledenen te gedenken die vanaf vorig jaar oktober/november zijn begraven of gecremeerd. Gedurende dat hele jaar zijn bij de afzonderlijke uitvaartdiensten voor iedere overledene een herdenkings-kruisje met de naam van de overledene op het kruisjesbord in de Torenkapel gehangen. Deze kruisjes blijven daar tot de viering van Allerzielen.

Tijdens deze viering noemen wij de namen van de overledenen uit onze gemeenschap en er wordt voor iedere overledene een kaarsje aangestoken, wetend dat het licht niet gedoofd is in mensen die ons dierbaar zijn, zelfs als ze van ons zijn heengegaan. Het is ook een moment om andere overledenen die wij kennen te gedenken.

In aansluiting op de viering worden met Allerzielen de graven en de urnen gezegend op de begraafplaats naast de kerk. De begraafplaats zal mooi aangelicht zijn. Hierna kan de familie van de overledene uit onze gemeenschap het herinneringskruisje in ontvangst nemen. Tevens is er dan gelegenheid om bij een kop koffie of thee elkaar te ontmoeten. Zo leven onze dierbaren voort in onze herinneringen.

Wij nodigen u van harte uit om met Allerzielen de eucharistie te vieren ter nagedachtenis aan de onze overledenen op zaterdag 2 november om 19.00 uur in het Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1 (Bovenkerk). De zang zal worden verzorgd door het koor St. Caecilia en uw voorganger zal zijn pastor Adolfs.

Contact en informatie:
Secretariaat, tel. 020-67413233, e-mail secretariaat@urbanusbovenkerk.nl of rechtstreeks bij de pastores
.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.