Er wordt weinig over gesproken, maar binnen de grenzen van onze parochie wonen mensen, alleen of in gezinsverband, die grote moeite hebben om elke maand weer, de financiële eindjes aan elkaar te knopen. En vanuit onze visie “het kan toch niet dat binnen de grenzen van onze parochie mensen honger hebben!” proberen wij deze situaties op te sporen en er de helpende hand te bieden.

Hiervoor hebben wij o.a. het project “Mee-eten op afstand” waarin gezinnen worden ondersteund die onvoldoende inkomen hebben om een fatsoenlijke maaltijd op tafel te zetten. Vrijwilligers kopen voor een vast bedrag een aantal boodschappen en brengen die naar de gezinnen. Soms ontstaat dan de mogelijkheid om dieper op het probleem in te gaan en verder hulp te bieden, zoals het huishoudboekje op orde brengen of verwijzing naar andere hulpinstanties.

Wij zoeken vrijwilligers die aan dit project mee willen doen, het vraagt 1 a 2 uur per week van uw tijd om een aantal artikelen te kopen en bij hen te bezorgen. Duur van de ondersteuning is gemiddeld ca 3 maanden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Kea, 06-51977368