Op woensdag 27 november 2019 staan we tijdens de eucharistieviering om 09:30 uur in de torenkapel van de St. urbanuskerk stil bij het initiatief Red Wednesday van Kerk in Nood. Zij vragen aandacht voor de vrijheid van godsdienst en de vervolging van christenen. ‘s Avonds wordt daarom de toren van de St. Urbanuskerk rood uitgelicht.

Ook wordt in de torenkapel tijdens de eucharistieviering op woensdagochtend gebeden voor mensen die om hun geloof worden vervolgd én voor hun vervolgers. De Urbanuskerk besteedt op deze manier aandacht aan RedWednesday, een internationale campagne van de stichting Kerk in Nood, om bewustzijn te creëren voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en om aandacht te vragen voor de schaal waarop in het bijzonder christenen vandaag de dag worden vervolgd.

Volgens een recent rapport van Kerk in Nood is de vervolging omwille van geloof de laatste twee jaar verder toegenomen. Directeur Peter Broeders: “De vrijheid van godsdienst is een mensenrecht. Niemand mag worden lastig gevallen, gediscrimineerd worden in werk of huisvesting, of bedreigd worden met het ontnemen van vrijheid of zelfs zijn of haar leven, alleen vanwege diens geloof. Helaas constateren we wereldwijd steeds meer van dergelijke schendingen, waar amper aandacht voor is in ons eigen land.” Met RedWednesday wil Kerk in Nood mensen bewust maken van de vervolging van gelovigen – vooral minderheden – en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen onderling.

De eucharistieviering in de torenkapel begint om 9.30 uur.