Op maandag 27 januari 2020 om 20:00 uur in de ontmoetingsruimte van de Titus Brandsmakerk, Westelijk Halfrond 1 in Amstelveen is er een informatieavond over de liturgie in onze parochie. Interessant voor alle kerkgangers en vrijwilligers die vieringen meehelpen te organiseren. De avond wordt georganiseerd door het pastoresteam, en de heer E. Fennis, Secretaris Generaal en priester van ons bisdom komt ons informeren.

De laatste jaren zijn er binnen de kerk en ook binnen onze parochie de nodige ontwikkelingen geweest over en binnen de liturgie en de vormgeving van de erediensten. U heeft daar vast over gelezen en ervaringen mee.

Onze bisschop heeft hierover ook verschillende documenten geschreven.

We zijn eigenlijk allemaal betrokken bij de liturgie, de mensen die actief zijn binnen liturgische werkgroepen, maar ook u, die als betrokken parochiaan op zondag in de kerk zit. Daarom organiseren wij een avond over liturgie voor iedereen binnen onze parochie die hier meer over wil weten.

De heer E. Fennis, Secretaris Generaal en priester van ons bisdom, gaat dan met ons in gesprek over o.a.:

• Wat is liturgie nu eigenlijk?
  • Welke rol is er tegenwoordig weggelegd voor priesters, diakens, pastoraal werkenden en vrijwilligers?
  • Wat is het beleid van ons bisdom Haarlem Amsterdam en de wereldkerk?
  • Wat betekent dit voor ons?

Mede namens ons pastoresteam nodig ik u allen hiervoor van harte uit.

Pastoor Eugene Jongerden.