Vanaf zondag 15 december bent u dagelijks van harte welkom in de kerktuin van de St. Urbanuskerk Bovenkerk. De kerktuin is vanaf dan versierd in kerstsfeer en heeft de mooiste kerststal uit de regio. Dit jaar hebben we een prachtige beeldengroep aangekocht voor de buiten-kerststal. 

Door de fatale brand van 15 september 2018 is onze oude kerstgroep ook verbrand. Door verschillende acties op de Historische Dag van Bovenkerk hebben we het bedrag voor deze beeldengroep met elkaar bijeengebracht en daar kunnen we meteen van genieten. 

Met een paar duizend lichtjes, kerstgroen en kaarsjes kunnen we dit jaar net als het afgelopen jaar in ons dorp de kerst vieren. Op zaterdagavond 21 december is er vanaf 18.00 uur tot 20.00 uur een kerstsamenzang met een gelegenheidskoor en het kerstverhaal voor en door de kinderen. Kinderen kom allemaal verkleed als kerstfiguur! 

Met een verhoogde kerststal en betere geluidsinstallatie, chocomel, glühwein en kerstbrood wordt het weer een heerlijke Kerst. Een nieuw item is dit jaar een wensboom waar u een kaartje met een wens in kunt hangen of u kunt een kaarsje opsteken in onze Kerstvijver. Op deze avond hebben we ook een speciale zangbundel met alle kerstliedjes, zodat u mee kunt zingen. Dit boekje kost een euro om de onkosten te dekken. Wij hebben er alles aan gedaan om u in de juiste kerstsfeer te brengen. U bent van harte welkom bij Kerst aan de Poel in Bovenkerk!

Organisatie: Bewonersplatform Bovenkerk, De Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus en de vele vrijwilligers.

zie voor meer informatie de website van het Bewonersplatforms Bovenkerk