Op de maandag voor Kerstmis hebben twee medewerkers van Caritas Amstelland weer een  autolading vol tassen en dozen bij ons afgeleverd in Amsterdam Zuid-Oost. Deze zaten allemaal vol met etenswaren, lekkere dingen, toiletartikelen, schoonmaakmiddelen en huishoudtextiel, geschonken door de parochianen van de St.Urbanuskerk in Bovenkerk.

Ons hele kantoortje stond vol en daarom zijn we direct aan de gang gegaan om deze spullen te sorteren en daarna te verdelen over acht grote tassen, bestemd voor de acht vrouwen, die met hun tien kinderen plus één baby momenteel in ons huis verblijven. We hebben zo voor elk gezin een groot ‘kerstpakket’ kunnen samenstellen, waarbij we rekening  hielden met het aantal kinderen.

Er waren ook nog enveloppen met geld geschonken. Dat gebruiken we om in de vakanties iets met de kinderen te kunnen doen: naar de film gaan, gaan zwemmen en dergelijke. De Stichting Harriet Tubmanhuis krijgt namelijk geen subsidie en is geheel afhankelijk van giften en donaties en van het werk van een aantal aan het huis verbonden vrijwilligers.

De moeders en hun kinderen waren weer enorm blij met deze verrassing en laten alle goede gevers hiervoor heel hartelijk bedanken. Hun kerstfeest werd hierdoor een stukje mooier, zeker ook omdat zij weten dat er ook in Amstelveen aan hen gedacht wordt.

Een hartelijke groet, met dank van de coördinatoren van het Harriet Tubmanhuis,

Anouk van Nuland en Noëlle Oostdam

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.