Het bisdom Haarlem-Amsterdam gaat per 1 februari 2020 de indeling van de dekenaten wijzigingen. Het dekenaat Meerlanden komt weer terug en hiervoor wordt pastoor Eugène Jongerden benoemd tot deken. Wij feliciteren de kersverse deken met deze benoeming.

Tot het dekenaat Meerlanden zullen de volgende parochies behoren:

• Parochie R.K. Amstelland (Amstelveen, Amsterdam-Buitenveldert, Amsterdam, Bovenkerk en Ouderkerk)
  • Parochie H. Joannes de Doper te Hoofddorp
  • Samen­wer­kings­ver­band Nieuw-Vennep (parochies O.L.Vrouw On­be­vlekt Ontvangen te Nieuw-Vennep, H. Joannes Evangelist te Buitenkaag)
  • Samen­wer­kings­ver­band Aalsmeer-Uithoorn (parochies O.L.Vrouw van de Berg Carmel te Aalsmeer, St. Jans Geboorte te De Kwakel, H. Joannes Geboorte te Kudelstaart, H. Urbanus te Nes aan de Amstel, Emmaus te Uithoorn)
  • Parochie H.H. Engelbewaarders Badhoevedorp
  • Samen­wer­kings­ver­band Meerliede (parochies H. Jacobus de Meerdere te Haarlemmerliede, H. Adalbertus te Spaarndam, O.L.Vrouw Geboorte te Halfweg, H. Augustinus te Vijfhuizen)
  • St. Jozef (personele quasi-parochie, Koreaanse gemeen­schap)

In totaal wordt het Bisdom Haarlem-Amsterdam verdeeld over 10 dekenaten, te weten:

1. Dekenaat Schagen – deken I.A. Garcia Ferman
  2. Dekenaat Alkmaar – deken F.E. Brigitha
  3. Dekenaat Hoorn – deken dr. S.G.R. Marcantognini
  4. Dekenaat Purmerend – deken M. Salao Rocha
  5. Dekenaat Zaanstreek-IJmond – deken drs. F.J. Bunschoten
  6. Dekenaat Haarlem – deken dr. J.G. Paimpillil
  7. Dekenaat Meerlanden – deken E.R.T. Jongerden
  8. Dekenaat Amsterdam – deken A. Bakker sma
  9. Dekenaat Hilversum – deken J.P.M. Dresmé
  10. Dekenaat Gooimeer – deken C.A. Fabril

Zie voor de complete lijst aan dekenaten en parochies de website van het Bisdom.