St. Urbanuskerk Bovenkerk - bouwtekening urnenmuur

Familie van overleden dierbaren zoekt vaak een laatste rustplaats voor de asbus. De ene keer direct na overlijden, of soms na jaren dat een urn bij mensen thuis heeft gestaan. Tot nog toe kon de asbus worden bijgezet in het familiegraf, of er is een mogelijkheid voor een urnengraf. Nu is er meer keuze door het bovengronds bewaren van de asbus van dierbaren in een urnenmuur. Het is een beschutte mooie plek midden in het dorp waar je makkelijk even langsgaat.

Ben van de Zandt vertelt over het bijzonder lange traject dat voor deze urnenmuur moest worden afgelegd. Dat loopt al zo’n 10 jaar en werd twee maal geplaagd met een kerk die niet gebruikt kon worden. Eerst door de renovatie vanaf 2010 en later door de brand in 2018. Tegelijkertijd is hij blij dat het er nu van komt. We waren onderhand de enig begraafplaats zonder urnenmuur.

De hei- en funderingswerkzaamheden zijn al gebeurd (1e paal op 25 januari 2020) en sinds 3 februari is het metselen gestart. Een bijzonder object in de muur wordt een nis met een beschermengel. Over ca. een maand is de urnenmuur klaar om in gebruik te worden genomen.

Dat de muur er nu is gekomen, is te danken aan veel mensen die erin bleven geloven en zich ervoor hebben ingezet. Want  zo een bijzonder vormgegeven urnenmuur met daarin een “beschermengel”zult u nergens anders tegenkomen.

Comments are closed.