Het is momenteel de Maand van de Bijbel. De Bijbel -het meest verkochte boek ter wereld- is al eeuwenlang een onophoudelijke en onvoorstelbaar rijke inspiratiebron voor talloos veel mensen en daarmee van onschatbare waarde voor onze cultuur. De Bijbel: boek om in te duiken, eruit te lezen, geïnspireerd te raken door het woord van God, en de verhalen en ervaringen met elkaar te delen.

Hoe kies je een goede Bijbel?

De Bijbel, ook wel ‘het Boek der boeken’, maar hoe kies je nu een passend exemplaar? In de loop van de tijd zijn er diverse varianten ontstaan, door verschillen in vertalingen van de bronteksten. Lastig om daaruit een keuze te maken? De Bijbelkieswijzer helpt je op weg. Meer weten over de achtergrond en het initiatief achter de Maand van de Bijbel? Kijk hier.

NB: een Bijbel kiezen voor kinderen is een uitdaging apart. Kijk dan vooral goed naar de leeftijd van het kind, of de tekst goed te volgen is en in welke mate de afbeeldingen aanspreken. Een leuke uitleg over de vraag wat de Bijbel precies is, vind je hier