Vanaf half februari 2020 is de bezorging gestart van de Actie Kerkbalans 2020. Deze wordt bij het blad Spirit meegeven aan de ons bekende parochianen. Heeft u hem niet ontvangen en wilt u wel meedoen? Geef dit dan graag door aan het secretariaat. In dit artikel leest u meer over deze actie.

Ik geef om een plek waar ik mijn geloof in God kan delen … daarom geef ik voor mijn kerk

Onze St. Urbanuskerk staat sinds de brand op 15 september 2018 zonder dak. Wind, regen en ijs teisteren het gebouw. Dat zal echter niet lang meer duren, want we staan klaar om half maart 2020 te starten met het herstel van het casco. Door de brand zijn veel stenen uit de gewelven naar beneden gevallen. Vrijwilligers staan al maandenlang deze stenen schoon te maken van alle specie. Een monsterklus, maar de stenen kun je niet even bestellen. Vroeger had men andere klei, maten en kleuren. Er is ook een groep het textiel en borduursel van de vaandels aan het restaureren.

Wat niet in de kerk kan doen we daarbuiten. Een prachtig initiatief is “Kerst aan de Poel”. Hoe sfeervol met een nieuwe en ingezegende Kerstgroep, een wens-vijver en een wens-wand. Het werkt uitnodigingen voor jonge gezinnen en biedt de gelegenheid om het Kerstverhaal via de school te vertellen.

Omzien naar elkaar vind ik belangrijk… daarom geef ik voor mijn kerk

Het is tijd voor Actie Kerkbalans! Dat is hard nodig. Want we willen de geloofsgemeenschap behouden. En als het even kan, laten groeien. Dat klinkt misschien raar in een tijd van ontkerkelijking. Echter, het gaat ook om de afdruk die we maatschappelijk achterlaten. Denk aan de missie en al onze diaconale activiteiten. In 2018 ontving onze kerk € 114.000,- in 2019 € 110.000,- en voor 2020 vragen we € 120.000,- met Actie Kerkbalans. In bijgaande brief van deken Eugène Jongerden leest u daar meer over.

De St. Urbanus Chocolade

Wie heeft de chocoladerepen nog niet gegeten? Van elke reep gaat minimaal € 3 naar het herstel van de kerk. Vanaf 14 april 2020 weer verkrijgbaar. Rond de jaarwisseling was er € 270.000 voor het herstel van de kerk opgehaald, maar er is veel meer nodig. Help mee en geef aan uw eigen kerk wat u kunt missen.

Dankzij uw bijdrage kan de kerk voortbestaan. Kerk zijn we samen.

Meer lezen over doneren…
Meer lezen over kerkbijdragen…