De Raad van Kerken in Nederland neemt samen met christelijke organisaties het initiatief tot een Dag van Nationaal Gebed voor ons land in deze onzekere tijd van de coronacrisis. “Gebed helpt om onze ongerustheid aan God over te geven. Dit doen we graag met zoveel mogelijk christenen in het hele land, niet door fysieke samenkomsten maar door een ‘virtuele’ gebedsbeweging via internet en sociale media,” is de oproep van de organisatie.

Oproep tot luiden kerkklokken

Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, heeft de Raad van Kerken in Nederland opgeroepen om vanaf 18 maart drie woensdagen van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

´Klokkenluider´deken – pastoor Jongerden luidt de klokken in Bovenkerk!

Net als afgelopen woensdag sluit de Urbanus ook de komende woensdagen weer aan bij dit initiatief. En hoe dat de afgelopen keer is gegaan: deken – pastoor Jongerden heeft de klokken persoonlijk geluid!

NB: De kerkklokken van de Urbanus worden geluid met de kleine en de middelste klokken.

De klokken nu al horen?
– Klokken op Youtube
– Klokken downloaden als ringtone voor op uw mobiele telefoon.

Meer over deze actie lees u op de website klokkenvanhoop.nl

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.