Overname van een artikel uit kerknet:

Paus Franciscus gaat vrijdag 27 maart om 18 uur voor in een gebedsdienst van op het bordes van de Sint-Pietersbasiliek. Deze livestream start op vrijdag 27 maart om 18.00 uur. Ook te bekijken via NPO2 (KRO-NCRV) vanaf 17.55 uur.

Het Urbi et Orbi (Aan de stad en de wereld) is een pauselijke zegening die doorgaans enkel op Kerstmis, Pasen en bij de presentatie van een nieuwe paus wordt gegeven. Dat paus Franciscus dit betekenisvolle ritueel nu wil uitvoeren, toont hoe ernstig hij de Coronapandemie neemt. Er wordt een volle aflaat aan gekoppeld, wat voor sommige mensen een hele opluchting kan betekenen in het licht van ziekte en dood.

Bij de zegening zal de paus een monstrans tonen met daarin de heilige hostie. Zo wordt het aanvoelen versterkt dat het Christus zelf is die zijn volk zegent en beschermt.

Zie ook:

Comments are closed.