De bijeenkomsten met de eerste communicantjes zijn gewoon doorgegaan, maar hoe doe je dat als je niet meer mag samenkomen?

Ronald Ganzeboom schrijft: “De bijeenkomsten doen we via MS Teams (videobellen) en behelsen het ‘normale’ programma, zijn interactief van aard en kenden zowel ‘luister-‘ als ‘doe-‘activiteiten.

Zo hebben we toelichting gegeven bij de Goede Week, het mysterie van Pasen en de eucharistie. Plus ingezoomd op Het Laatste Avondmaal, want dat was immers dé ‘eerste communie’. Maar we hebben ook gezamenlijk een rebus opgelost. De bijeenkomsten beginnen zoals altijd met het aansteken van de kaars en gebed.

Online werken heeft natuurlijk zo zijn beperkingen: soms stond de microfoon uit (op ‘mute’) of was er storend achtergrondgeluid. Maar leerzaam en gezellig is het zeker!”

Hein van Bon vult aan: “Het is toch fijn om de gezichten van elkaar weer te zien en elkaar te kunnen spreken. Nu hopen dat we met de iets ruimere mogelijkheden voor de grote vakantie nog een keer echt samen kunnen komen. De eerste communie-viering is nu in oktober gepland.”

Het laat zien dat de kerk modern is en zich aanpast in deze bijzondere tijden …