Amnesty International - schrijf voor rechten

Gedurende in ieder geval de rest vande maand mei worden er geen fysieke kerkdiensten gehouden, maar alleen online. Het is dus ook niet mogelijk om de Vrijheidsbrieven in de kerken in Amstelveen-Buitenveldert te verkopen, zoals dat op elke derde zondag van de maand gebruikelijk is. Als alternatief bieden wij de mogelijkheid via de website van Amnesty mee te doen met een Aktie via de e-mail. Het voordeel daarvan is dat u de deur niet uit hoeft. Via deze link kunt u een -geanonimiseerde- e-mail sturen voor de actie van deze maand.

Deze maand schrijven wij voor de prominente Nigeriaanse humanist Mubarak Bala die op 28 april is gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van godslastering na een Facebook-bericht waarin hij zich over zijn geloof uitsprak. Mubarak Bala wordt momenteel vastgehouden in eenzame opsluiting. Hij mag zijn familie en advocaat niet zien. Mogelijk wordt hij mishandeld. In de e-mail roepen wij de Nigeriaanse autoriteiten op om Mubarak Bala onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

Hierbij roepen wij alle belangstellenden op om deze Vrijheidsbrief via de online-petitie te ondertekenen en waar mogelijk de oproep verder te delen. Het invullen van de petitie kost hooguit een minuutje van uw tijd, in de hoop dat het een ander alle vrije tijd en vrijheid mag opleveren.

Daarvoor onze hartelijke dank!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.