Mensen van alle godsdiensten en levensbeschouwingen en alle mensen van goede wil op zich worden opgeroepen om zich te verenigen, in deze moeilijke tijd van het coronavirus, in een dag van gebed, vasten en liefdadigheid op donderdag 14 mei 2020.

De interreligieuze dag op 14 mei vindt inspiratie in de interreligieuze bijeenkomsten in Assisi. In 1986 kwamen religieuze leiders -joden, christenen, moslims, boeddhisten, hindoes en volgelingen van jainisme, shinto, sikhisme, traditionele religies van Afrika en Amerika en parsi’s- daar samen op initiatief van paus Johannes Paulus II tijdens een vredesbijeenkomst en dit werd daarna jaarlijks herhaald.

Ook gezondheid gaat iedereen aan, ongeacht religie of levensbeschouwing. De Katholieke Contactraad voor de Interreligieuze Dialoog spreekt dan ook de hoop uit dat velen op donderdag 14 mei meedoen aan de interreligieuze dag; met het oog op de coronamaatregelen, ieder veilig voor zich. “Om deze pandemie te overwinnen, de veiligheid, stabiliteit te herstellen, gezondheid en welvaart, zodat na deze pandemie onze wereld een betere plek voor de mensheid en broederschap zal worden dan ooit tevoren”, aldus het Hoger Comité voor de menselijke broederschap.

In het licht van specifiek het corona-virus is -niet geheel toevallig- donderdag 14 mei eveneens een speciale gebedsdag, omdat deze datum bekendstaat als de gedenkdag van Sint Corona.

Zie ook het informatieartikel en blog over de heilige Corona

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.