Amnesty International - schrijf voor rechten

Door de corona-maatregelen is het nog steeds niet mogelijk om de kerkelijke vieringen in te kleden zoals voorheen gebruikelijk was. Ondanks de enigzins versoepelde regels, is het dus nog steeds niet mogelijk om de Vrijheidsbrieven in de kerken in Amstelveen-Buitenveldert te verkopen, zoals dat op elke derde zondag van de maand gebruikelijk was. Als alternatief bieden wij u opnieuw de mogelijkheid via de website van Amnesty mee te doen met een Aktie via de e-mail. Het voordeel daarvan is dat u de deur niet uit hoeft.

Ook deze maand bieden wij de mogelijkheid via de website van Amnesty mee te doen met een Aktie per e-mail. Via deze link kunt u een -geanonimiseerde- e-mail sturen voor de Aktie van deze maand.

Deze maand schrijven wij voor drie oppositie-activisten uit Zimbabwe die op 13 mei zijn gearresteerd na het leiden van een protest tegen de regering. De vrouwen zijn gemarteld en seksueel misbruikt. Twee dagen later werden ze gevonden op 87 kilometer afstand van de hoofdstad. Sindsdien liggen ze in het ziekenhuis. Ze worden aangeklaagd voor het promoten van openbaar geweld. In de e-mail roepen wij de autoriteiten in Zimbabwe op
om de beschuldigingen tegen de drie activisten onmiddellijk en onvoorwaardelijk in te trekken en alle intimidaties tegen hen te stoppen.

Hierbij roepen wij alle belangstellenden op om deze Vrijheidsbrief via de online-petitie te ondertekenen en waar mogelijk de oproep verder te delen. Het invullen van de petitie kost hooguit een minuutje van uw tijd, in de hoop dat het een ander alle vrije tijd en vrijheid mag opleveren.

Daarvoor onze hartelijke dank!

Comments are closed.