St. Urbanuskerk Bovenkerk - per 1 juli 2020 weer open

Bericht vanuit het pastoresteam van parochie RK Amstelland:

Het pastoresteam meldt dat per 1 juli a.s. de deuren van onze kerkgebouwen weer opengaan en mogen wij, pastores en vrijwilligers, u weer van harte welkom heten. Wat hebben wij elkaar gemist en wat is het fijn om elkaar weer te gaan ontmoeten en samen te vieren.

Reserveren voor een kerkdienst

U dient te reserveren voor een kerkdienst in het Noorddamcentrum. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met het secretariaat op de pastorie, telefoon 020-641 32 33 van maandag tot en met vrijdag 10:00-12:00 uur. NB: op 19 juli is er geen viering die voor parochianen toegankelijk is. U kunt op die zondag de eucharistieviering vanuit de Torenkapel weer live-volgen via RTVAmstelveen.

Beste parochianen, beste kerkgangers,

Echter, we zullen rekening moeten houden met het bijzondere tijdperk waarin wij leven en de realiteit van het coronavirus. Zo zal ook het kerkbezoek een aantal regels en beperkingen hebben. Op alle locaties is in de afgelopen tijd hard gewerkt om een op maat uitgewerkt protocol af te spreken. Per locatie is de situatie natuurlijk verschillend en wij verwijzen voor de afzonderlijke informatie graag naar de eigen communicatiekanalen van de locaties.

Hieronder zetten we voor u bij elkaar wat voor alle locaties van toepassing is:

• De richtlijnen van de overheid maximeren het aantal bezoekers per 1 juli voor een samenkomst als een kerkdienst tot 100 personen. Dat aantal is vrijwel nergens in onze locaties haalbaar, want tegelijkertijd blijft de anderhalve meter afstand op elk moment vereist. Alle gebouwen worden daar momenteel op ingericht, hetgeen betekent dat er minder zitplaatsen zijn.
  • Wanneer u de (zondag-)viering in een bepaalde locatie wilt bijwonen, moet u zich bijna overal eerst van tevoren aanmelden.
  • Wij raden u aan zeker 20 minuten eerder naar de kerk te vertrekken dan anders, gezien de tijd die het uitvoeren van de afspraken extra zal kosten.
  • Bij binnenkomst in de kerk wordt u gevraagd of u koorts heeft of verkouden bent. Dit is een verplichte vraag voor ons, maar wij nemen natuurlijk wel aan dat iedereen in geval van klachten voldoende verantwoordelijkheid neemt om niet te komen.
  • Bij een ‘nee’ op de vraag, kunt u uw handen desinfecteren met gereedstaand materiaal en zal iemand u verder de weg naar uw stoel wijzen. De beschikbare zitplaatsen zullen hiertoe gemarkeerd zijn.
  • Er is geen garderobe beschikbaar en u moet uw jas dan ook bij u houden. We adviseren u thuis nog naar het toilet te gaan, maar voor hoge nood zijn de WC’s op de locaties beschikbaar. Wel vragen we u zowel voor als na gebruik de bril te reinigen met een hygiënisch doekje (ligt gereed) en bij het doortrekken de klep gesloten te houden.
  • Uw liturgieboekje ligt al op uw stoel en wordt dus niet bij binnenkomst uitgereikt.
  • We geven elkaar geen hand bij de vredeswens en ook de communie zullen wij op een andere manier aan u uitreiken. Gevraagd wordt om bij het maken van het kruisteken het lichaam niet aan te raken. Voor de collecte worden geen mandjes of schalen doorgegeven; deze staan achterin de kerk. Per viering wordt meegedeeld wanneer en hoe u kunt bijdragen aan de collecte. Digitaal blijft altijd mogelijk.
  • Helaas is elke vorm van samenzang verboden. De koren zijn zeker de eerste maanden niet bij de vieringen. Een paar cantors en een organist of pianist verzorgen de muzikale omlijsting, maar er mag niet worden meegezongen.
  • Na de viering verlaten wij de kerk op dezelfde wijze van achter naar voor. Gaat u niet zelf lopen; er zijn mensen aanwezig om het verlaten van de kerk in banen te leiden. Helaas is het koffiedrinken na de viering in geen van de locaties nog mogelijk.

Voor de maand juli hebben wij besloten, ondanks de hernieuwde openstelling van de kerkgebouwen, ook wekelijks een online Eucharistieviering aan te bieden. Veel van onze wat oudere parochianen vinden het misschien nog te risicovol om zelf naar de kerk te komen en op deze wijze kunnen wij misschien ook parochianen bereiken waar de gewenste locatie al vol was.

In de locaties waar de onlineuitzending wordt opgenomen, zal de kerk niet open zijn voor publiek. De logistiek van deze opnames en de technische bijkomstigheden maken dat erg ingewikkeld.

Voor het moment zijn de onlineuitzendingen op 5 juli gepland in de Titus Brandsma, op 12 juli in de Goede Herder, op 19 juli in de H. Geest/St. Urbanus Bovenkerk en op 26 juli in de Augustinus. Op deze data is er in de betreffende locatie dus uitsluitend een tv opname van de viering.

Wie weet, een mooie gelegenheid om eens elders naar de kerk te gaan. Daarom ook vindt u alle informatie voor reservering van uw kerkbezoek hierbij.

Het is nogal wat waar we aan moeten wennen. Maar als kerk vinden wij dat we extra verantwoordelijkheid dragen voor onze mensen, want veiligheid staat voorop. Daarom hopen we dat u zich ondanks al deze afspraken welkom zult voelen, nu we weer als gelovige gemeenschap samen mogen komen.

Wij kijken naar u uit!

Met hartelijke groet,
Uw pastoresteam,
Pastoor-Deken Ambro Bakker s.m.a.
Pastoor-Deken Eugène Jongerden
Pastor-diaken Paul Koopman
Pastor-diaken Eugène Brussee
Pastor Dea Broersen

Reserveren andere locaties
LocatieMistijdenReserveren
AugustinusZa 19:00 Zo 10:30020-646 06 83
t/m 24 juli en vanaf 17 aug: Ma, wo, do, vr 10:00–13:00; di 14:00–17:00 uur

Periode 27-07 t/m 16 aug: di en vr van 16:00 – 18:00 uur
Goede HerderZo 10:30020-672 40 14
Op vrijdag voorafgaand aan de viering tussen 11.00 en 13.00 uur
Titus BrandsmaZo 10:15020-641 63 01 of mail titusbrandsma.amstelveen@kpnmail.nl
ma t/m vr
St. Urbanus OuderkerkZo 10:00Vindt voorafgaand aan de viering registratie plaats in de hal van de kerk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.