1 Amstelveen is het nieuwe programma van RTVA. In de nieuwe talkshow laten we Amstelveners aan het woord over zaken die spelen in Amstelveen. Van sport tot cultuur en van economie tot politiek – zolang het over Amstelveen gaat. Zo werd vice-voorzitter RK parochie Amstelland Ad Verkleij gevraagd terug en vooruit te kijken. Zie hieronder de opname van RTVA en zijn ervaring.

Ad Verkleij vertelt:

Vorige week werd ik benaderd door Roel Smits van RTVA of de parochie mee wilde doen aan een terugblik op 2020 en een vooruitblik op 2021. Hij was bij mij terechtgekomen via onze pastoor Eugène Jongerden. Ik heb meteen ja gezegd. Elke positieve publiciteit over onze kerkgemeenschap is welkom. En ik vind het eigenlijk ook wel leuk. 

De setting was globaal bekend. De topics ook. Hoe gaat de gemeenschap om met Kerstmis en hoe staat het met de herbouw? Ik bedacht me toen dat ik een positief verhaal wil vertellen. Er zijn immers al voldoende critici die er genoegen in scheppen om gelovigen en kerken neer te zetten als relieken uit het verleden die ten onrechte nog grondwettelijke bescherming genieten. Dat was de eerste boodschap. De critici oproepen om zich in te leven in wat religie voor mensen betekent. Dan begrijp je die diepe behoefte om samen te vieren wellicht beter. En terecht moeten we ons daarbij aan de Corona-regels houden. 

Verder wilde ik het belang van de kerk als gemeenschap benadrukken, zowel van de geloofsgemeenschap binnen de kerk als de bredere gemeenschap om het kerkgebouw heen. Dat belang ervaar ik elke dag weer.

Comments are closed.