De actie zorgcompliment 2021 van helponsuitdebrand.com is per 1 januari 2021 van start gegaan en duurt tot 31 maart 2021. Het doel dat wij voor ogen hebben is aan alle mensen die in Amstelveen in de zorg werken een compliment uit te delen. Dat doen we door voor elke ontvangen € 4,- euro één compliment uit te delen. Een compliment bestaat uit een luxe blikje met een flinke reep van 200 gram en een bedankkaart.

De actie komt voort uit een notariskantoor dat blikjes St. Urbanuschocolade afnam en ons vroeg deze als zorgcompliment af te leveren bij Ziekenhuis Amstelland. Twee bedrijven volgende dat voorbeeld en zo is het idee ontstaan. Bij de start op 1 januari stond de teller op 740 complimenten en inmiddels is dat meer dan verdubbeld.

Daardoor hebben we in januari zorgcomplimenten kunnen uitdelen aan acht locaties van de wijkzorg van Amstelring, Ons Tweede Thuis Westwijk, Brentano ‘t Huis aan de Poel en de Ambulancedienst Amstelveen. Ook staan er complimenten gepland voor Zonnehuis Westwijk en de brandweer Amstelveen. De overhandiging gebeurt buiten met inachtneming van de coronamaatregelen. Het is hartverwarmend om te zien met welk een enthousiastme de complimenten in ontvangst worden genomen.

We willen graag meer mensen blij maken, want met 1.550 complimenten bereiken we lang niet alle mensen die in de zorg in Amstelveen werken. We hebben een globaal beeld van de zorg en dan komen we al gauw op 5.000 personen. Kortom, dit is een leuke kans om jouw waardering voor de zorg uit te drukken in een compliment. Doe mee en geef ook één of meer complimenten cadeau! Daarvoor zijn we alle gevers heel dankbaar.

In de maand februari kunt u uw statiegeld bonnen schenken aan de actie Zorgcompliment 2021 bij vier Albert Heijns: Middenhoven, Groenhof, Westwijk en Aalsmeer.

Samen met het Amstelveens Nieuwsblad publiceren we tijdens de actieperiode wekelijks een verhaal uit de Amstelveense zorg. Hierbij een kort overzicht van de reeds gepubliceerde verhalen. Op de website www.helponsuitdebrand.com kunt u de complete verhalen lezen.

Vivianne is vlak voor de corona crisis gediplomeerd IC-verpleegkundige en werkt in ziekenhuis Amstelland op de IC. De eerste nacht op de cohort moesten er drie patiënten worden geïntubeerd. Dan weet je dat je als IC binnen een paar dagen vol ligt. Nu weten we wel beter.”

Tessa werkt als activiteitenbegeleider in Zonnehuis Bovenkerk. “Onze locatie ging op slot, familieleden konden hun geliefde niet meer bezoeken, vrijwilligers hadden geen toegang meer. We kregen wekelijkse openluchtconcerten en balkongymnastiek.”

Karin is locatiemanager Woon-dagcentrum Westwijk van Ons Tweede Thuis. “We hadden het natuurlijk wel zien aankomen, maar opeens was het zover. Zo’n vaccinatieronde is niet niks. Je moet ongelofelijk veel regelen en we hoorden het vijf dagen van tevoren. En daar zat ook een weekend tussen. “

Esmee is verpleegkundige en werkt bij Amstelring in de wijkzorg. Zij vertelt “Mijn hart stond stil. Het was alsof ik de dood in de ogen keek. Het was gebeurd in tijd van ja en nee. Esmee denkt er nog elke dag aan. Dat iets onzichtbaars zo verwoestend kan zijn.”

Dit is een actie van

WWW.HELPONSUITDEBRAND.COM