Op zondag 12 september 2021 om 10:30 uur is er vanuit de St. Urbanuskerk Bovenkerk een livestream van de eucharistieviering. ‘Hier wordt een huis voor God gebouwd‘; zo luidt het thema van onze parochie aankomende zondag en dat mogen we deze keer heel erg letterlijk nemen! Want we gaan dat vieren in een stukje herstelde kerk van de Urbanus in Bovenkerk, waar de bouw gestaag vordert en waar eind augustus het dak op kon. Op zondag 12 september wordt een deel van de kerk dat af is, gebruikt waar deze voor bedoeld is: het vieren van ons geloof. Nog temidden van alle werk in uitvoering, maar uiteraard zorgvuldig voorbereid.

Voorgangers zijn pastoor-deken Eugène Jongerden en pastor Dea Broersen, en de viering wordt vocaal omlijst door cantores van Voces Volantes, onder leiding van dirigent en pianist Frank de Ruyter.

Het is hoopvol en positief dat de voortgang van de bouw deze zondag wat meer tastbaar en via de live stream vooral zichtbaar zal zijn. Het is dan bijna drie jaar geleden dat de mooie Urbanus in vlammen opging; een avond die velen van ons nog onuitwisbaar in het geheugen gegrift staat.
Er zijn daarna bergen verzet, op elk mogelijk terrein, om daar te komen waar we nu zijn. Daarom staan we deze zondag niet alleen stil bij die afschuwelijke 15 september 2018, maar gaan vooral als parochie Amstelland met dankbaarheid en doorzettingsvermogen op weg naar de toekomst!

.

Viering volgen via YouTube

De viering is voor iedereen met een PC of tablet te volgen via onderstaande link.

Misboekje

Klik hier voor het misboekje

Eerste collecte voor de gemeenschap

Zoals u zult begrijpen lopen de meeste kosten in onze locaties gewoon door, terwijl een belangrijk deel van onze inkomsten, namelijk de wekelijkse collecte, goeddeels stilgevallen is. Daarom vragen we aandacht voor uw vrijwillige bijdrage aan één van onze locaties ten behoeve van de collecte. Uiteraard kunt u de hoogte van het bedrag zelf bepalen, maar als suggestie geven we u mee dat 5 euro of meer zeer welkom zou zijn. Betaalmogelijkheden zijn:

handmatige overboeking

Door een handmatige overboeking t.n.v. RK Gem. H. Geest en St. Urbanus – Par. Amstelland op IBAN-nummer: NL33 INGB 0000 1338 68 o.v.v. “collecte kerk”.

knop en jouw bank-app

Klik op onderstaande knop. Vul het gewenste bedrag in, kies jouw bank uit en het betaalverzoek wordt geopend in jouw bank-app om af te ronden.

een scan-app én jouw bank-app

Scan de betreffende qr-code met de scan-app. Er wordt een Rabobank betaalverzoek geactiveerd. Vul het gewenste bedrag in, kies jouw bank uit en het betaalverzoek wordt geopend in jouw bank-app om af te ronden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Bankopdracht-1e-collecte-qr.jpg
Scan deze met de scan-app.

Met behulp van de Givt-app

Open de Givt-app, vul gewenste bedrag(en) in en kies volgende>, kies  Lijst ..> en kies “St. Urbanus Bovenkerk” uit de (kerk)lijst en toets  Geven in en Klaar!  Of kies na volgende>  QR-code…> en scan deze en Klaar! Onze bestemming is aan deze QR gekoppeld.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is GIVT-QR.jpg
Scan deze met de scan-app.

2e Collecte voor Caritas All Saints

Met deze extra collecte ondersteunt U de Caritas van de All Saints-Parochie in Amsterdam Zuidoost. Zij koken elke donderdag maaltijden voor mensen die dat hard nodig hebben.

Voor meer informatie klik hier.

U kunt uw bijdrage overmaken naar NL18 INGB 0009 0119 66 t.n.v. Caritas Amstelland o.v.v. All Saints.

Namens de Caritas van Amstelland en de All Saints heel hartelijk dank voor uw bijdrage!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.